BALIĞIN KULAĞINA KAR SUYU KAÇTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BALIĞIN KULAĞINA KAR SUYU KAÇTI


 

Mersin’de son dönemde etkili olan sağanak yağmur ve fırtına denizden balık çıkma oranını da düşürdü. 2-3 güne bir denizden balık avlanmaya çıkabilen balıkçılar, eskiden 100-150 kasa balıkla dönerken, şimdi 20-30 kasayla yetinmek zorunda kaldı.

Balık az çıkınca fiyatlarda da yükselme oldu. Önümüzdeki günlerde balık fiyatlarının daha da yükselmesi bekleniyor. Bir süredir tüm Türkiye’de etkili olan kar, yağmur ve soğuk hava, balık fiyatları ve çeşitliliğini de etkilerken, denizden yeteri kadar balık çıkmayınca fiyatlar da yükseldi. Havaların soğuk gitmesinden dolayı balıklar denizin dibine doğru kaçarken, avlanmaya çıkan balıkçılar yeteri kadar balık tutamadan dönüyor. Mersin’de de son dönemde etkili olan sağanak yağmur ve fırtına dolayısıyla tekneler 2-3 günde bir avlanmaya çıkabilirken, eskiden 100-150 kasa balıkla dönen balıkçılar, şimdi 20-30 kasa ile dönebiliyor. 

"ARTIK 20-30 KASA BALIKLA DÖNÜYORLAR" 
Balık fiyatlarıyla ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, havaların soğuması ve yağmurların başlamasından dolayı balık fiyatlarının da yükseldiğini söyledi. Özellikle yılbaşından sonra yağmur ve havaların soğumasıyla birlikte balık çıkma oranlarında da ciddi düşüşler yaşadıklarını vurgulayan Polat, "Yağmurlu ve fırtınalı havadan dolayı teknelerin denize çıkmanı imkanı olmuyor. Her gün denize açılan tekneler 2-3 güne bir çıkmak zorunda kalıyorlar. Bu çıktıklarında da normalde 100-150 kasa balıkla gelen tekneler şu an 20-30 kasa balıkla gelmek zorunda kalıyorlar. Bu da ister istemez maliyetlere, fiyatlara yansıyor. Çünkü açılan teknelerin mazot, eleman maliyetleri var. Yani bu iş öyle ucuz işler değil" diye konuştu. 

"ARTIŞLARI FİYATLARA YANSITMAMAYA ÇALIŞIYORUZ" 
Şu anda sardalye, barbunya, levrek, çupra, mezgit, istavrit, dil ve gümüş gibi balık çeşitlerinin çıktığını kaydeden Polat, "Karadeniz’den de bol miktarda hamsi çıkıyor. Yani her türlü balığımız mevcut. Fiyatlarda alış maliyetlerinde yükseklik oluyor. Ancak biz buna rağmen kendi kâr paydamızdan kısarak fiyatları aynı tutmaya çalışıyoruz. Çünkü İstanbul’da şu anda hamsi 20-25 lira arasında giderken bizim Mersin’de 10 liraya satıyoruz. Bu fiyatı da yükseltmek istemiyoruz. Sardalye 10 lira, çupra-levrek 25 lira, barbunya 15 liradan başlıyor 30 liraya kadar boyuna göre değişiyor. Her bütçeye, her keseye göre balık mevcut. 20-30 liraya 3-4 kişilik bir aile akşam yemeği olarak yiyebilir. Önümüzdeki günlerde de bu böyle devam edecek gibi. İster istemez balık az çıkınca fiyatlarda bir artış yine olacaktır. Biz yine bunu fiyatlara yansıtmamaya çalışacağız. Yılbaşına kadar vatandaşlar da balığa yoğun ilgi gösteriyordu. Yılbaşından sonra her sektörde olduğu gibi ilk bir hafta, 10 gün bir sendeleme oluyor ama şimdi yine balık satışlarımız artmaya başladı" şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA