MECLİSE İYİ PARTİ-MHP GERGİNLİĞİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MECLİSE İYİ PARTİ-MHP GERGİNLİĞİ!


 

Büyükşehir Belediye meclisinde ilk defa İYİ Parti ve MHP arasında tartışma yaşandı. İYİ Partili Kocamaz’ın “2 ay sonra komisyonlar komple bizde olacak” demesi ise dikkat çekti.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, 2019 Yılı Ocak Ayı Toplantısı’nın Birinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında toplandı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda idare tekliflerine ait 48, komisyon raporlarına ait 1 ve gündem dışı 5 olmak üzere toplam 54 madde görüşüldü. Zaman zaman gerginliğin yaşandığı mecliste MHP’li meclis üyesi Mehmet Topkara ile İYİ Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz arasında sert üslup tartışması yaşandı.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ
Mecliste ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Gizli oylama şeklinde yapılan oylamanın ardından denetim komisyonuna, CHP’li Bayram Gönenler ve Mehmet Güney, İYİ Parti’li Kerim Tufan, MHP’li Hikmet Koç ve AKP’li Kerim Kıcıman seçildi. 

KOMİSYON ÜYELİKLERİ SEÇİMİNDE TARTIŞMA
Meclise gelen bir diğer gündem maddesi ise İhtisas Komisyonlarına üye seçimi oldu. Bazı meclis üyelerinin MHP’den İYİ Parti’ye geçmesi nedeniyle komisyon üyelikleri düştü. Bunun üzerine ihtisas komisyonlarına yeni üyelerin seçilmesi için meclise sandık kuruldu. Partilerin meclisteki sandalye dağılımına göre 7 kişiden oluşan her komisyona MHP’den 2, İYİ Parti’den ise 1 meclis üyesi olmak üzere yeni seçim yapılması talep edildi. Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’ndan gelen talebe MHP’li meclis üyesi Mehmet Topkara tepki gösterdi. Komisyon üyeliğinin parti değişikliğinde düştüğünü dile getiren MHP’li Topkara, “Yönetmelikte yasada açık hüküm var. Yönetmelikte ‘Partisinden istifa eden üye komisyon üyeliğinden de otomatik olarak düşmüş sayılır. Üyeliği düşen komisyon üyelerinin yerine aynı partiden başka meclis üyesi seçilir ve çalışmalara katılır. Bu konuda görüşler de vardır. Bunları idareye de verdik. Ayrıca madem burada seçim olacak AKP ve CHP’nin de liste yazıp onların da buraya üye vermesi gerekir. Üyeliklerin yenilenmesi gerekir. İkincisi bir üye ‘1 yıllığına seçilir’ diyor. İstifaların nedeniyle o arkadaşlarımızın süresini hangi hakla kısıtlıyoruz. Komisyon üyesi 1 yıllığına seçilir. Öbür arkadaşlarımız istifa etti diye üyeliği devam eden arkadaşlarımızın üyeliklerini nasıl düşürebiliriz. Biz çalışma yönetmeliğine göre listemizi verdik. Bu konuda ısrar ediyoruz” dedi.

“13 KİŞİDEN OLUŞAN GRUBU (İYİ PARTİ) YOK MU SAYACAKSINIZ?”
MHP’li Topkara’ya cevap veren İYİ Partili Kocamaz, “Sen kendi içinde çelişkiye düşüyorsun. Eğer bir yıllığına seçiliyorsa istifa edenlerin 1 yıl devam etmesi gerekiyor.  Kanun mu üstedir? Yönetmelik mi? Kanun her zaman yönetmeliğin üstündedir” diye konuştu. MHP’li Topkara iddiasını sürdürünce kısa süreli gerginlik yaşandı. Başkan Kocamaz “Bir saniye dinle, başkalarını da dinle” çıkışını yapınca Topkara, “Tamam, söz vereceğiz. Biraz adabınızı düzeltiniz başkanım” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine İYİ Parti sıralarından MHP’li Topkara’ya tepki geldi. Söz alan Başkan vekili Kerim Tufan ise, “Olağanüstü bir durum söz konusu. 13 kişiden oluşan grubu yok mu sayacaksınız? Bu bir demokrasi ayıbı olmayacak mı?” ifadelerini kullandı. 

“2 AY SONRA KOMİSYONLAR BİZDE OLACAK”
Gerginliğin devam etmesi üzerine Başkan Kocamaz, “2 ay için bunun tartışmasını mı yapacağız. Nasıl olsa 2 ay sonra komisyonlar komple bizde olacak. Verelim hepsini verelim” deyince İYİ Parti sıralarından alkışlar yükseldi. Bunun üzerine MHP’nin önerisi kabul edildi ve komisyon üyelikleri düşen meclis üyelerinin yerine MHP’li meclis üyeleri seçildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA