YETİŞTİRİCİLERİN SORUNLARI UNUTULDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YETİŞTİRİCİLERİN SORUNLARI UNUTULDU!


 

Üreticinin sorunlarının görmezden gelindiği Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin 3.Olağan Genel Kurul Toplantı, AKP toplantısına döndü.

SONER AYDIN

Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin 3.Olağan Genel Kurul Toplantı Edip Buran Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Ancak yetiştiricilerin sorunlarına değinilmeyen Genel Kurul, adeta AKP toplantısına döndü. Çok sayıda Yörük’ün katıldığı genel kurula Mersin Valisi Ali İhsan Su, AKP Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan, AKP Mersin milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz, Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, AKP Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan, Akdeniz Belediyesine Kayyum olarak atanan Kaymakam Muhittin Pamuk, AKP il başkanı Cesim Ercik ve çok sayıda AKP’li yönetici katıldı. AKP’nin tam kadro katıldığı genel kurulda CHP, İYİ Parti, HDP ve diğer siyasi parti, sivil toplum temsilcilerinden kimsenin olmaması ise dikkat çekti. 

“BAKAN DEĞİŞİKLİĞİ BİZLERE YARAMIYOR”
Genel kurulun açılış konuşmasını gerçekleştiren Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği mevcut Başkanı Mehmet Akdoğan, bakanların sürekli değişmesinden yakındı. Birlik olarak hazırladıkları projeleri bakanlığa sunduklarını ancak sonuçlanma aşamasında bakanın değiştiğini dile getiren Başkan Akdoğan, “Proje sayısı konusunda eksiğimiz var. Burada sizden destek bekliyoruz. Daha önce Mehdi Eker Bakanımızı da ağırlamıştık. Sonrasında gelen iki bakanı da Mersin’de ağırladık. Biz projelerimizi ortaya koyduk, bir sonuç alınacaktı ama bakan değişikliği yaşandı. Yaptığımız bütün işler boşa gitti. Yeni gelen bakanımızı Mersin’de ağırladık projelerimizi sunduk ama maalesef yine bakan değişti. Bakan değişiklikleri pek işimize gelmiyor. Umarım gelen bakan devam eder çünkü hayvancılık ihmale gelmez. Bizim bu insanları küstürmememiz gerek” dedi. 

“ÜRETİCİLERİN DAHA ÇOK DESTEKLENMESİ GEREKİYOR”
Son yıllarda yaşanan gelişmelerin tarım ve hayvancılığın önemini daha da arttırdığını sözlerine ekleyen Başkan Akdoğan, “Gıda, tarım ve hayvancılık günümüzde stratejik bir önem kazanmıştır. Bunun bilincinde olan ülkeler tarım ve hayvancılığa gereken önemi vermiştir. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de canlı bir kültür hayatına sahip olan yöremizde bizler atalarımızdan miras kalan Yörük kültürünü diri tutmaya çalışmaktayız. Ülke olarak bereketli topraklara ve çalışkan üreticilere sahip bir milletiz. Günümüzde artan nüfusa bağlı olarak et ve süt gibi hayvansal ürünlere olan ihtiyacın artması ve artan besin maddesi ihtiyacının karşılanması üretimin arttırılmasının önemini ortaya koymaktadır. Bir ülke parasının gücünü ülkenin üretim gücü belirler. Onun için tarım ve hayvancılık geçmişi güçlü bir millet olarak üretimi arttırmak zorundayız. Aynı zamanda ülkemizin kırmızı et ve kurbanlık ihtiyacı göz önüne alındığında koyun ve keçicilik çok önemlidir. Ülkemiz ve ilimiz coğrafyası koyun ve keçi yetiştiriciliğine uygun bir coğrafyadır. Koyun ve keçiciliğin ayakta kalabilmesi ve yeni nesiller tarafından da sürdürülebilmesi karsalın ekonomik ve sosyal açıdan geliştirilmesine bağlıdır. Bu sebeple kırsalda zor şartlar altında fedakârca üretim yapan üreticilerin daha çok desteklenmesi gerekmektedir” diye konuştu.

ELVAN, CUMHUR İTTİFAKI ADAYI TUNA’YI ALKIŞLATTI
Başkan Mehmet Akdoğan’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Lütfi Elvan, hükümetin 2023 hedeflerinden bahsetti. Tarım ve hayvancılığa yatırım yaptıklarını dile getiren Elvan, “Mersin’imizi gıdada, tarımda, hayvancılıkta marka şehirlerden biri yapmak için ne gerekiyorsa yerine getiriyoruz” dedi. Bu sırada Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir adayı Hamit Tuna salona girdi. Başkan Tuna'yı selamlayan Elvan, “Bu arada Toroslar Belediye Başkanımız ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Hamit kardeşimiz de bizimle bir arada. Kendisine bir hoş geldin diyelim. 15 Temmuz gecesini hatırlarsınız hepiniz. 15 Temmuz gecesi bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya çalışanlara karşı tüm milletimiz inanılmaz bir mücadele sergiledi ve bu mücadele neticesinde, bu ülkenin bekası için, bu ülkenin istiklali için, bu ülkenin istikbali için Cumhur İttifakı oluştu. Bu ittifak, bu ülkenin bekasını, geleceğini, istikrarını düşünen bir ittifaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaları ardından Genel Kurul’a geçildi. Mevcut Başkan Mehmet Akdoğan’ın tek aday olarak girdiği liste seçimi kazandı. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA