MESİAD GECİKEN YATIRIMLAR İÇİN UMUTLU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESİAD GECİKEN YATIRIMLAR İÇİN UMUTLU!


 

MESİAD Başkanı Engin, çalışmaları defalarca duran havalimanı için umutlu olduğunu ve hükümete güvendiğini söyledi!

SONER AYDIN

Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenecek olan ‘Yılın iş insanı’ ödül törenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Mersin Tenis Kulübü’nde düzenlenen toplantıya MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda kısa bir açıklama yapan Engin, 2018’in, özellikle siyasi ve ekonomik olaylar açısından çok hareketli bir sene olduğunu söyledi. 

“HAVALİMANI DURMUŞ GİBİ GÖRÜNSE DE ERTELENMİŞ DURUMDA!”
MESİAD Başkanı Hasan Engin, kentte çalışmaları duran yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. CHP’nin Yenişehir aday adayı Başkan Hasan Engin’den hükümete güvenoyu geldi. Ağustos ayında yaşanan ekonomik daralmanın yatırımları etkilediğini dile getiren Engin, hükümete ‘güvendiklerini’ söyledi. Yapımı yılan hikayesine dönen 2 defa ihalesine çıkılan Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili konuşan Engin, gerekli finansman bulunması halinde projenin tamamlanacağını savundu. Çukurova Bölgesel Havalimanı, Otoban-OSB Bağlantısı ve Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi gibi projelerin MESİAD’ın projelerinden biri olduğunu dile getiren Engin, “Havalimanı projesi 2011 yılında ihale edilmiş fakat bir talihsizlik yaşandı. İhale alan firma çok uygun fiyata aldı ama iflas etti. İhale süreci en az bir yıl sürdü. Devlet ‘ben yapacağım’ dedi. İhaleye çıktı. Alt yapısı bitti sayılır. Çok az bir kısım kaldı. 3500 dolgu metrelik pist tamamlandı. Kaplaması yapılacak hale geldi. Üst yapı ihalesi de yaklaşık 900 milyon liraya ihale edildi, sözleşmeler yapıldı. Fakat Ağustos ayında yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle hiç çalışmalar askıya alındı. Ancak bu ertelenen projeler yapılma diye bir şey yok. Hepimizin işlerinde, yatırımlarında durmalar oldu ve devletin de böyle bir durumu var. Durmuş gibi görünse de ertelenmiş durumda. Yani kaynak bulunup bu projeler yapılır diye düşünüyorum. Umutluyum” ifadelerini kullandı. 

“DARALAN EKONOMİ BİRÇOK İŞLETMEYİ ETKİLEDİ”
Gümrük ve ticaret savaşları buna bağlı korumacı politikalar neticesinde Türkiye’de daralan piyasaların birçok işletmeyi etkilediğini dile getiren Engin, “Nakit sıkıntısının yaşandığı bu durumda iflas eden her işletme, kendisinden ürün alan-veren birçok ticari kuruluşu ağır şekilde etkiledi. Zaman kayıp etmeden, bu işletmelerin yeniden ticarete kazandırılması önemlidir. MESIAD olarak Haziran, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında yaptığımız çağrılarda finansal sorunların en erken küçük işletmeleri etkilediğini; isletmelere sahip çıkılması gerektiğini belirtmiştik. Nitekim hükümetimiz bu hafta yaptığı açıklamalarda; kredi kartı borcunu ödeyemeyenlere, KOBİ'lere ve esnafa düşük faizli kredi verileceğini belirtti. Bu durum kısa vadeli de olsa piyasaların rahatlamasını sağlayacaktır. Uzun vade de ise yeni düzenlemelerin yapılması şüphesiz bu durumu atlatmamıza vesile olacaktır. Ülkemiz ile birlikte, dünya ülkelerinde de benzer sorunlar yaşanmaktadır. İş dünyası olarak; yaşadığımız bu zor gürlerde, hayallerimizi ve umutlarımızı kaybetmeden, yaşanılan bu sürecin geçici olduğunun farkına varmalıyız” dedi. 

“EKONOMİ, ADALET VE DEMOKRASİDE REFORMLAR YAPILMALI”
Sanayici ve üreticilere birlik, beraberlik çağrısı yapan Engin, “Devletimizden de beklentimiz; herkesi kucaklayarak coğrafyamızın her köşesinde yaşayan vatandaşımıza, eşit gelir dağılımları pay ederek tüm bu olumsuzlukların üstesinden gelmesidir. Ekonomik açıdan başarılı olmanın temel ilkesi, birlikte ve birbirini destekleyerek hareket etmektir. Finans kuruluşları, iş insanları ve devletimizin üçlü uyum içinde çalışması gücümüzü arttıracaktır. Yatırımların ülkemizi tercih etmesi için ihtiyaç duyulan, ekonomi, adalet ve demokraside reformlar yapılmasıdır. Güçlü demokrasi ve hukuk sisteminin olduğu ortamları seçen sermaye, bu gelişmeler ışığında, potansiyeli yüksek ülkemize gelmeye başlayacaktır. Dışarıdan ülkemize gelen her yatırım sayesinde ticaretimiz ve üretimimiz gelişecektir. Yenin bir cazibe merkezi yaratmalıyız. Bir kez daha belirtmek isteriz ki; sefaletten mutluluk doğmaz. Çok sevdiğimiz kentimizin güzelleşmesi ve ülkemizin kalkınması için
üstümüze düşen birçok görevi yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA