AB BİLİM KARAVANI MERSİN’E GELİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AB BİLİM KARAVANI MERSİN’E GELİYOR


 

Avrupa Birliği (AB) Bilim Karavanı 11-15 Mart tarihlerinde Mersin’de olacak.

GİZEM EKİCİ

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu, işbirliği yaptığı Almanya Büyükelçiliği ve AB Bilgi Merkezleri Ağı ile birlikte öğrencileri bilim ve yenilikçiliğe daha da yakınlaştırıyor. AB Bilim Karavanı Ocak - Haziran 2019 döneminde ziyaret edeceği 20 şehirde ortaokul öğrencileriyle buluşuyor.
Bilim Karavanı, çocukların merak duygusunu harekete geçirmekte ve onları, “hayal et, tasarla, üret” mottosuyla teşvik etmektedir. 9 metrelik karavan 5 aylık süre zarfında toplam 6 bin 600 kilometre yol kat edecek ve 12 binden fazla ortaokul öğrencisine kapılarını açacak. Bu kapsamda Bilim Karavanı, Mersin’de de çocuklarla bir araya gelecek. 
 Hayal eden, tasarlayan ve üreten bir nesil için özel olarak tasarlanmış olan karavan, ahşap modelleme, robotik kodlama, 3D modelleme ve 3D baskı gibi interaktif atölye çalışmaları imkânı sunacak.
Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 30. Yıldönümüne de dikkat çeken etkinlik, Yapay Zeka teknolojileri ve uygulamalarının yaygınlaşmasından dünya genelinde en çok çocuklar ve gençler etkileneceğinden, yapay zeka çağında çocuk haklarının geliştirilmesine de odaklanacak. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA