OLMAYAN PAYLAŞIMA SORUŞTURMA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OLMAYAN PAYLAŞIMA SORUŞTURMA!


 

CHP Yenişehir Belediye Başkan aday adayı Halil Öztoprak hakkında, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla soruşturma açıldı. Öztoprak, ifade vermeye gittiğinde, soruşturmaya konu paylaşımın, kendi sosyal medya hesabında hiç yer almadığını, buna rağmen hakkında soruşturma açıldığını öğrendi.

Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan aday adayı endüstri mühendisi Halil Öztoprak hakkında, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla soruşturma açıldı. Mersin Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi’nce hakkında açılan ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturması kapsamında ifade vermek üzere Emniyet’e davet edilen Öztoprak, ifade için gittiği Emniyet Müdürlüğü’nde, kimliği saklı tutulan bir şahıs tarafından ihbar edildiğini öğrendi. İhbarı yapan şahıs, Halil Öztoprak’ın, bir facebook paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiğini ileri sürdüğü ve ekran görüntüsünü de ihbar mektubuna eklediği bildirildi. Öztoprak, Emniyet’teki ifade işlemi sırasında, soruşturmaya konu olan paylaşımın kendi sosyal medya hesaplarında bulunmadığını, buna rağmen hakkında soruşturma açıldığını öğrendi.
Öztoprak ifadesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasal görüşlerine katılmadığını, Erdoğan’ı zaman zaman eleştirdiğini ancak soruşturma dosyasına giren hakaret ve küfürlü cümleleri asla kullanmadığını ve kullanmayacağını beyan etti.
Halil Öztoprak, hakkında açılan soruşturmayla ilgili yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:
“Ben bir siyasetçiyim. Belediye başkan aday adayı olarak açık siyaset yapan bir insanım. Belli ki, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz ile AKP hükümetine yönelik eleştirilerim, yaptığımız muhalefet birilerini rahatsız etmiş. Onun için iftira atmaya başlamışlar. Komplolar kurmaya başlamışlar. Ortada bir paylaşım yokken, dolayısıyla hakaret iddiasına ilişkin bir dayanak yokken, sırf ihbar var diye insanlar hakkında soruşturma açılması tehlikelidir. Herkesin, herkesi bu tür iftiralarla zan altında bırakacağı bir düzen olmamalı. Bu tür ihbarlar geldiğinde, Emniyet güçleri daha hassas davranmalı. Bizler devrimci, solcu, yurtsever CHP’liler olarak elbette hiç kimseye hakaret etmeyiz. Küfür etmeyiz. İftira atmayız. Bizler sadece gerçekleri söyleriz, doğru bildiklerimizi söyleriz, halkın çıkarına olanları anlatır, halkı uyarırız. Bunu yapmaya devam edeceğiz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA