KOCAMAZ’DAN IRKÇILIĞA ‘AŞİRETLİ’ SAVUNMA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KOCAMAZ’DAN IRKÇILIĞA ‘AŞİRETLİ’ SAVUNMA!


 

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na, ayrımcı olduğuna yönelik gönderilen yazılarla Millet İttifakı çatı adaylığının engellendiğini savunan Burhanettin Kocamaz, Güneydoğulu Aşiret liderleriyle bir araya gelip, söz konusu iddiaları ortaya atanları vatan hainliği ile suçladı.

HEDİYE EROĞLU

Yaklaşık 50 yıl MHP’de siyaset yapan ancak geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’ye geçen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, partisi ile CHP’nin çatı adayı olarak gösterilmesinin, ırkçılık suçlamaları ile engellendiğini savunarak, sert açıklamalarda bulundu.

Sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile her yerel seçim öncesinde olduğu gibi siyaset cambazlarının yine sahnede olduğunu söyleyen Kocamaz, “Bana gelen bilgilere göre birileri ya algı oluşturmak ya da ortalığı karıştırmak amacıyla sorumsuzca davranarak Burhanettin Kocamaz’ın insanlar arasında ayrımcılık yaptığını, bazı adayların Arap kökenli ve Alevi olduğunu söylediğini, bu nedenle CHP’nin oyuna gelmemesi gerektiğini ve bu nedenle de İstemihan Talay ya da Fikri Sağlar’dan birisinin aday yapılması gerektiği şeklinde CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yazı yazdıklarını öğrendim. Böylesine asılsız ve böylesine adice ve şerefsizce bir tezvirat karşısında üzülerek bir açıklama yapma mecburiyeti hasıl olmuştur” dedi.

BİRLİKTE YOL YÜRÜDÜĞÜMÜZ HERKESİMDEN ARKADAŞIMIZ MEVCUT

Diğer partilerin adayı ile ilgilenmediğini dile getiren Kocamaz, CHP’nin Büyükşehir adayı Vahap Seçer’e başarılar dileyerek, “Aday belirlendikten ve ilan edildikten sonra böyle bir tezvirat ile çıkarılmasını da anlayabilmiş değilim. Ayrıca her zaman söylediğim gibi insanların anne babasını ya da doğum yerini tercih şansı yoktur. İnsanların inancı, dünyaya ve olaylara bakış açısı farklı olabilir. Bizim hiçbir dönemde insanları dışlama gibi bir düşüncemiz olmadı olamaz. Bizi Tarsus’tan bu yana herkes tanır ve bilir. Tarsus’ta Belediye Başkanlığı dönemimizden bu yana Türk, Arap, Kürt, Sünni, Alevi ayrımı yapmadan içinde bulunduğumuz partiden her kesimden meclis üyeleri yaptığımızı herkes bilir. Halen de birlikte yol yürüdüğümüz herkesimden arkadaşımız mevcut iken yapılan böyle bir edepsizliği anlamakta gerçekten zorlanıyorum.

“CAMİ, CEM EVİ VE KİLİSELERE HİZMET VE DESTEK VERDİĞİMİZİ HERKES BİLİR”

Mersin tarihinde ilk defa bir yerel yönetim olarak Cami, Cem evi ve Kiliselere hizmet ve destek verdiğimizi herkes bilir. Mersin’de yaşıyoruz. Mersinin demografik yapısı belli. Her kesimden, her inançtan tanıdığımız ve Mersin ortak paydasında birleştiğimiz kadim dostlarımız var. Dolayısıyla bizi bilen bilir. Bizim tutumumuz birlikten bütünlükten yanadır.

Bizler inançlı insanlarız. Ve bizim inancımıza göre ayrımcılık, ırkçılık yapmak zaten haram kılınmıştır. Kaldı ki bölücülüğün her türlüsüne karşı olan ve bölücülükle mücadele eden birisine böyle bir çamur atılmaya çalışılması abesle iştigaldir.

Asıl bu tür tezviratlarla ortalığı karıştırmaya çalışarak algı yaratma gayreti içerisinde olanlar bölücülük yapmakta adeta ateşle oynamaktadır. Mersin halkı bu tür art niyetli kişilere 2014’te olduğu gibi yine itibar etmeyecektir” diye konuştu.

AŞİRET LİDERLERİ İLE POZ VERDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, daha sonra yine sosyal medya hesabından manidar bir paylaşım yaptı. Mersin'de yaşayan Manguran (Hakkari) ve Bekirhan (Diyarbakır-Lice) aşiretlerinin mensubu bir grup vatandaşın kendisini ziyaret etmesi ile bu ziyarete ilişking görüntüleri paylaşan Burhanettin Kocamaz, “Nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

“HİÇBİR VATANDAŞIMIZI DA DOĞUM YERİNDEN, KÖKENİNDEN VEYA İNANCINDA DOLAYI ÖTEKİLEŞTİRMEMİŞİZ”

Başkan Kocamaz önceki gün akşam CHP’den İYİ Parti’ye geçiş yapan yeni üyelere rozet takılan törende de, aynı konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kocamaz, “Bölgemiz sıcak iklim kuşağında olmasından dolayı Türkiye’nin birçok yerinden göç almış, insanlar iş, aş bulabilmek için Mersinimize gelmişler ve burada ikamet ediyorlar. 2014 yılı 30 Mart’ından buyana herkese eşit yaklaşıyoruz. Herkesi kucaklıyor, hiçbir vatandaşımızı da doğum yerinden, kökeninden veya inancında dolayı ötekileştirmemişiz. İnsanların anne babasını, doğum yerini, tercih şansı yok, insanlar farklı dünya görüşünde, inançlarda olabilir. Ama biz demokrasiyi insan haklarını savunuyor, insanların cenabı Allah’ın bir emaneti olduğunu düşünüyorsak herkese eşit mesafede durmak ve herkesi aynı sıcaklıkla kucaklamak mecburiyetinde olduğumuz da biliyoruz.

Dolayısıyla bu süreçte insanların arasına gerek ırki, gerekse de inanç anlamında nifak sokmak isteyen her kim olursa olsun vatan hanidir”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA