CHP-MHP ERİYOR İYİ PARTİ GÜÇLENİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP-MHP ERİYOR İYİ PARTİ GÜÇLENİYOR


 

Mersin’de İYİ Parti saflarına katılımlar sürüyor. Son olarak 300 üyenin partiye katılımı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törende yeni üyelerden 276’sının CHP’den geçiş yaptığı bildirildi.

HEDİYE EROĞLU –SONER AYDIN

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyonu düzenlendi. Nobel Oteli'nde düzenlenen etkinlikte, İYİ Parti'ye katılan 300 yeni üyeye rozet takıldı. Törende yeni üyelerden 276’sının CHP’den geçiş yaptığı bildirildi.

Toplantıya; İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti adayı Burhanettin Kocamaz ve İl Başkanı Servet Koca katıldı. Burhanettin Kocamaz salona, “Başkan Kocamaz, seni kimse yıkamaz, “Vefasız değiliz, hep seninleyiz”, “Halkın adayı Başkan Kocamaz”, “Başkan nerede biz oradayız” sloganları ile girdi.

“CUMHUR İTTİFAKI MORAL ÇÖKÜNTÜSÜ İÇİNDE, CHP’DE HUZURSUZLUK VAR”

Etkinlikte ilk olarak söz alan İl Başkanı Koca, 300 yeni üye katılımı gerçekleştirdiklerini ve bu üyelerden 276’sının CHP’den geçiş yaptığını bildirdi.

Tıkanan siyasetin önünü açmak için 7 ayda kurulan partinin 2 ayda teşkilatlanmasını tamamladığını belirten Koca, “Partimiz genel seçimlere katılmış, Türkiye’de eskiden gündemi belirleyen bir iktidar varken çıkardığı 3 milletvekili ile TBMM’de gündemi belirleyen, iktidarı zor durumda bırakan konuşmaları ile Genel Başkan Meral Akşener’in liderliğinde 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde başarılı olmak için elinden geleni yapmaktadır. Onlar böyle büyük hata yapmasalardı, ellerindeki pırlantanın kıymetini bilmiş olsalardı bugün İYİ Parti teşkilatı olarak 20 yıl Tarsus’ta, 5 yılda Mersin’de göreve yapan, belediyeciliğin tüm harflerini en iyi şekilde bilen ve bu harflerle en güzel cümleleri kuran bir belediye başkan adayımız olmayacaktı. İktidardaki Cumhur İttifakına sıcak bakmayan bir siyasi partinin teşkilatları feshedilmiş, destek vermeyeceklerini bildiğimiz arkadaşlarımız var. Cumhur İttifakı seçimi kazanamayacağını bildiği için moral çöküntüsü içinde.

Diğer siyasi parti adayını yeri belirledi ama içinde huzursuzluk da var.

Mersin’de en iyi adayı belirleyen, dokuları uyuşan, Mersin’i 4 kez gezen, hedefe kilitlenmiş, en iyi belediye başkan adaylarını sahaya süren partimize ve tüm adaylarımıza, başarılar diliyorum. Biz büyük bir aileyiz. Aramıza katılan ve katılacak arkadaşlarımızın desteği ile sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in yola çıktığı ilk günden bugüne kadar destek veren ancak teşkilat dışında kalan isimsiz kahramanlarla çıktığımız bu yolda başarıya ulaşacağımız hedefe emin adımlarla yürüyeceğimizi ve hedefe ulaşacağımıza inancımız tamdır” dedi.

“YENİ GELENLER GÜÇ KATIYOR”

İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Ali Kamış da, İYİ Parti’nin kuruluşundan kısa bir süre tüm engellemelere, yolunun kesilmesinin istenmesine rağmen seçime girerek başarılı olduğunu vurgu yaptı. “İYİ Parti mecliste sesini duyurmuş bir partidir” diyen Kamış, “Yeni gelen arkadaşlarımızın kattığı güç ile büyükşehir ve tüm ilçeleri alacağımıza yürekten inanıyorum. Hepimiz gece gündüz demeden çalışacağız ve başaracağız. Sayın Burhanettin Kocamaz’ın da bir 5 yıl dana görevine devam etmesine vesile olacağımıza inanıyorum” dedi.

“CESURLAR HAREKETİYİZ”

Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı da, İYİ Parti’nin bir kadın, gençlik, hareketi hepsinden öte cesurların bir araya geldiği bir parti olduğunu vurgulayarak, “Bu partiyi kurarken bu ilke ile yola çıktık. Şimdi aramızda cesurların cesuru efsane başkanımız Burhanettin Kocamaz da var.

Türkiye’ye tekrar kurucu değerleri, parlamenter düzeni getirmek üzere bizler mecliste gerekli çalışmaları yapıyoruz. Fakat artık önümüzde yeni bir dönem var. Yerel seçimler geliyor. Yerel seçimlerde İYİ Parti ile iyi belediyecilik göreceksiniz. İYİ Parti’nin değerleri başkanları 13 ilçe ve büyükşehirde son derece başarılı işlere imza atacaklar. Tüm bunları hiçbir vatandaşımızı birbirinden ayırmadan sorunlarını çözmeye talip ereceğiz. İyi belediyecilik böyle bir şey. Mücadelemiz refah, mutluluk mücadelesi, bunu Mersin’in tüm noktalarına taşıyacağız. İYİ Parti’nin bu birleştirici unsuru geçen hafta aramıza katılan 10 meclis üyesi ile taçlanmıştı, bugün yine aramıza diğer partilerden CHP’den katılımlar olacak. Hep birlikte başaracağız.

ADAYLAR MERSİN’İ GEZMEDİĞİ İÇİN MERSİN’DE NELER YAPILDIĞINI BİLMİYORLAR. BİLMEYEN YAPAMAZ”

Başkan Kocamaz ise yerel seçimlerin demokratik çerçevede bir yarış olmasını dileyerek, çalışmaları hakkında bilgi verdi. “Birileri konuşur ama biz onların konuştuklarını onlar konuşmadan hayata geçiririz” diyen Kocamaz, “Bazen Mersin’i gezmeyen belediye başkan adayları, ‘şunu, bunu yapacağım’ diye halka anlatmaya çalışıyor oysa o işleri biz çoktan yapmışız. Onlar Mersin’i gezmediği için Mersin’de neler yapıldığını bilmiyorlar. Bilmeyen yapamaz. 25 yıllık bilgi ve birikimimiz, belediyecilikteki tecrübemiz, ortaya koyduğumuz sosyal projeler, Türkiye sınırlarını aşmış, bu yıl içinde yurtdışından AB’den 3 ödül aldık. Geçen BM’den, UNESCO’dan ödüller aldık. Dolayısıyla Mersin farkını göstermeye başladı. Ve inşallah Mersin gelecekte Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak” dedi.

OTOBÜSÜ KAÇIRMAYIN!

Artık otobüsün yola çıkmaya hazır olduğunu da dile getiren Başkan Kocamaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz 31 Mart’a kadar herkesin elini çabuk tutup, bu otobüste yer almasını istiyoruz. Şuanda yaptırdığımız analizler, anketlerde Mersin’de otobüsün marşa basmaya hazır olduğu görülüyor. 31 Mart’ta hemşerilerimiz kaldığı yerden otobüsün önüne takoz değil, önünü açarak virgül koyarak, otobüsü yola çıkarmaya hazırlanıyor.

Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımızdan gördüğümüz ilgi ve alaka yüksek düzeyde. Bu iş Mersin için artık particiliği aşmış durumda. İnsanlar değişik siyasi partilerden olabilir ama bu bir genel seçim olmadığı için insanlar 31 Mart’ta Mersin’e sahip çıkmaya, Mersin’de başlatılan hizmet hamlesini devam ettirmeye hazırlanıyor.

Tabiî ki çalışacağız, koşturacağız, birleşeceğiz, bütünleşeceğiz. Her yere ulaşacak, herkesi kucaklayacağız ve inşallah hedefe de hep birlikte yürüyeceğiz. Bu konuda özellikle gençlere ve kadınlara çok büyük görev düşüyor. Ama bizim ulaşamadığımız yerlere kadınlar, gençler ulaşacak ve her hangi bir yanlışa düşmeden İYİ Parti etrafında birleşeceğiz ve vatandaşımızın her hangi bir yanlış yapmasına mani olacağız.

“BİRİLERİ, BİRİLERİNİN SIRTINDAN ROL KAPMAYA ÇALIŞMASIN”

Zira yaptırdığımız anketlere göre, bazı bölgelerde bizi halen MHP’de zanneden insanlar var. Bunun üzerinde özellikle duruyorum ki birileri, birilerinin sırtından rol kapmaya çalışmasın. Bu yolda gerçekten inanç her şeyden önemli. Bu işe biz inanıyoruz, bizimle yol yürümek isteyen herkes de inanacak ve inşallah 31 Mart akşamı zaten Türkiye’nin odak noktası Mersin olacak. Herkes Mersin’i takip edecek. Geçtiğimiz 3 aylık dönemde nasıl ki Türkiye’de herkesin dikkati Mersin’de toplanmışsa, 31 Mart akşamı Türkiye’nin odak noktası Mersin olacak, herkes Mersin’i takip edecek. Şu geçtiğimiz 3 aylık dönemde nasıl ki Türkiye’de herkesin dikkati Mersin’de toplanmışsa, 31 Mart akşamı da sonucun en fazla merak edildiği yer Mersin olacak. Bu konuda biz halkımıza güveniyoruz. Halkımızın 31 Mart’ta Türkiye’de olay yaratacağını, destan yazacağını biliyoruz. Ve inşallah o gün akşam o bayramı bizlerle birlikte tüm halkımız ile birlikte kutlayacağımızdan adımız gibi eminiz”.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA