ÇİÇEK GİBİ OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİÇEK GİBİ OLDU!


 

Mersin’de; “Çiçek Pasajı” olarak bilinen Gökçay İş Merkezi’ni; otantik ve turistik bir görünüme kavuşturmak amacıyla başlayan “Yenileme ve Canlandırma Projesi” tamamlandı.

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde, Kalkınma Bakanlığı tarafından sağlanan 5,5 milyon liralık hibe bütçe sayesinde Gökçay Kapalı İş Merkezi’nde (Çiçek Pasajı) 5 ay önce başlayan yenileme ve canlandırma projesi kapsamındaki çalışmalar tamamlandı. Çiçek Pasajı Yenileme Projesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce yürütüldü. Akdeniz Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün; mimar, mühendis ve şehir plancısından oluşan teknik personelinin çizdiği özgün tasarım projesi sayesinde pasaj; klasik ile modern mimarinin harmanlandığı bir mekâna dönüştü.

YENİLENEN PASAJ; MİMARİ, GÖRSEL VE ESTETİK AÇIDAN ZENGİNLİK TAŞIYOR

Belediyeden yapılan açıklamaya göre proje ile Mersin Çiçek Pasajı’nın çatı kaplaması, duvarları, zemin kaplaması, tezgâhları ve aydınlatma sistemine kadar her tarafı yenilendi. Proje, engelli vatandaşlar da düşünülerek hayata geçirildi. Pasaja gelenler hem alışverişlerini yapabilecek, hem de içeride yapılacak kafe ve oturma alanlarında çay ve kahvelerini içip dinlenebilecek. Yenileme projesi sayesinde, otantik öğelerle zenginleşip artı bir değer kazanarak bir cazibe merkezine dönüşen Çiçek Pasajı’nın, Mersinliler kadar, yerli ve de yabancı turistlerin de uğrak mekânı olması bekleniyor.

“YILBAŞI PİYANGOSU BİZİM PASAJIMIZA ÇIKTI”

Gökçay İş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Bozaner, tamamlanan yenileme çalışması hakkında şöyle konuştu; “Böyle bir proje, 100 yılda bir ya yapılır ya yapılmaz. Yılbaşı piyangosu bizim pasaja çıktı. Pasajdaki 150 esnaf adına şükranlarımızı sunuyoruz. Dükkânlarımızın değeri de esnafımızın işi de arttı. Burası daha önce baraka tarzıydı, turist gelmezdi. Şu anda ise yerli olsun yabancı olsun, çeşitli şehirlerden buraya insanlar alışverişe geliyorlar. Pasajımız gerçekten çok güzel bir mekâna dönüştü. Pasaja gelen vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler alıyoruz, pasajın çok güzel olduğunu söylüyor ve beğeniyorlar. Mersin ve Mersinliler çok güzel bir eser kazandı” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA