“GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ!”


 

Mersin’de cezaevine giren 5 sendikacı için yağmur altında karşılaşama töreni düzenlendi. Sağanak yağmura rağmen çok sayıda kamu emekçisi desteğe gelerek “geri adım atmayacağız” mesajı verdi!

SONER AYDIN

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerine destek vermek amacıyla, 23 Kasım 2016 tarihinde kitlesel bir basın açıklaması yapmak istedi. Maliye binası önünde yapılmak istenen açıklamaya OHAL nedeniyle izin verilmedi. Ancak yapılamayan açıklama savcılık tarafından suç sayıldı ve aralarında BES Şube Başkanı Yusuf Kaya ile üyeler Muhbet Taş, Güven Akaltun, Merdan Taş, SES Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt ile Alevi Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyesi Nuran Kılıçkaya’ya 15’er ay ceza verildi. Cezaları dün onanan sendikacılar; Yusuf Kaya, Muhbet Taş, Güven Akaltun, Yılmaz Bozkurt ile Nuran Kılıçkaya Cezaevine girdi. 

“HANGİ DEMOKRATİK ÜLKEDE BASIN AÇIKLAMALARI İZNE TABİİDİR?”
3 günlük tutukluluğun ardından serbest bırakılan kamu emekçileri için Özgür Çocuk Parkı’nda sağanak yağmura rağmen kitlesel karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreninde kısa bir açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, son yıllarda demokrasi ve insan haklarının ayakları altına alındığını savundu. Hukuksuz gözaltı ve tutuklamalara tepki gösteren Antmen, “Bugün burada yaşadığımız olay hangi demokratik ülkede yaşanabilir? Hangi demokratik ülkede basın açıklamaları izne tabiidir? Hangi demokratik ülkede yapılamayan bir basın açıklaması nedeniyle insanlar cezalandırılır? Ve hangi demokratik ülkede insanların ifade özgürlükleri ayaklar altına alınır?” diye sordu.

“MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”
Tutuklu oldukları süre içerisinde dayanışmada bulunan herkese teşekkür eden SES Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, mücadeleye devam edeceklerini söyledi. BES Şube Başkanı Yusuf Kaya ise aldıkları mahkumiyet nedeni ile sendika başkanlıklarının düştüğünü ancak mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurduladı.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA