GÖZNE’DE HAYAT BİTECEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖZNE’DE HAYAT BİTECEK!


 

Gözne’de 2012’de açılan taş ocağında planlanan kapasite artışına çevrecilerden tepki geldi. Taş ocağının çevreye ve insan sağlığına olumsuz etki yaratacağını savunan Çevreciler, “Mersin’de kirli işletmeler istemiyoruz” diye karşı çıktı.

SONER AYDIN

Toroslar İlçesine bağlı Gözne Mahallesi, Sırtlandık Tepesi Mevkiinde 2015 yılında 13 hektar olarak faaliyete başlayan mermer ve kalker madeni işletmesi, kırma eleme ve hazır beton tesisinde kapasite artışına gidilecek. Doğakan Madencilik San. ve Tic. A.Ş. adına kayıtlı tesisin 13 hektarlık kullanım alanının 97,08 hektara çıkartılması planlanıyor.

Toplamda 100 hektarlık ruhsat alanının 85,57 hektarında ve ruhsat alanının güney kısmında yer alan 11,51 hektar orman alanında olmak üzere toplam 97,08 hektar alan üzerinde mermer ve kalker madeni işletmesi, kırma eleme ve hazır beton tesisi kapasite artırımı faaliyeti gerçekleştirilecek. Yine 13 hektarlık alan üzerindeki yıllık 375 bin ton üretimde de artışa gidilecek. 97 hektar alandan yıllık 500 bin ton kalker alınacak. Proje kapsamında mermer üretimi faaliyeti sırasında yapılacak olan üretim çalışmaları ile ocak alanında yıllık 18 bin metreküp mermer blok ve 162 bin metreküp moloz, pasa ve kırık parça olmak üzere 180 bin metreküp malzeme alımı yapılacak.

“GÖZNE’DE HAYAT BİTECEK”

Doğakan Madencilik, Aralık ayında Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu Bakanlığa sundu. Bakanlık Gözne Mahallesi’nde halkın katılımı toplantısı için çarpı yaptı. ÇED toplantısı öncesi bölgeye giden Mersinli çevreciler, kapasite artışına gidilecek tesislere karşı olan mahalleliye destek verdi. Çevreciler adına gazetemize konuşan avukat Semra Kabasakal, “Halen faaliyette bu taş ocağının kapasitesini artırmak için kurulacak kalker ve granit ocağı, kırma eleme tesisi ve hazır beton fabrikası Gözne’yi yaşanmaz hale getirecek. Dinamit ile açılmak istenen bu işletmeler binalara zarar verecek. Kamyonlar Gözne'de yollara zarar verecek en önemlisi orada yaşayanlar toz duman içinde kalacak ve akciğer hastalıklarına yakalanacak. Kısaca Gözne’de hayat bitecektir. O nedenle kirli işletmeler istemiyoruz” diye tepki gösterdi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA