BAKLİYAT SEKTÖRÜNDE BİR İLK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAKLİYAT SEKTÖRÜNDE BİR İLK


 

Birleşmiş Milletler tarafından 2016 yılında ilan edilen “Uluslararası Bakliyat Yılı” ilanını büyük bir fırsat olarak gören sektör, BM’de alınan karar gereği 2019 yılından başlamak üzere her sene 10 Şubat Günü’nün, Dünya Bakliyat Günü olarak kutlanmasına yönelik kararı üzerine yeni projeler için düğm

10 Şubat’ın Dünya Bakliyat Günü ilan edilmesinde önemli çalışmaları olan Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Dünya Bakliyat Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, yeni bir projeyle bu özel güne dair farkındalığı arttıracak çalışmalarını sürdürüyor.

DÜNYA BAKLİYAT GÜNÜNE ÖZEL BAKLİYAT TANITIM BELGESELİ

10 Şubat Dünya Bakliyat Günü ilanının ardından, Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, dünyanın farklı noktalarında gösterilmek üzere bir tanıtım belgeseli hazırlama kararı aldı. Türkiye’de bir ilk niteliğinde olacak bakliyat tanıtım belgeseliyle ilgili konuşan Başkanı Hüseyin Arslan, “Bu tanıtım belgeseliyle birlikte, bakliyatın özellikle kırmızı mercimek, nohut ve bezelye ürünlerinin ülkemizin de yer aldığı coğrafyada doğup tüm dünyaya yayıldığı herkes tarafından bilinecektir.” ifadelerini kullandı. ARSLAN sözlerine, “Birleşmiş Milletler’in Dünya Bakliyat Günü ilanıyla birlikte, bu zamana kadar öksüz kalan bakliyata artık tüm dünya sahip çıkacak. Biz de Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak, bu özel ve değerli ilanın ülkemize çok şey katabileceğini düşündük. Hazırlayacağımız belgeselde bakliyat tohumunun serüveni, bakliyatın Anadolu’dan Afrika, Avrupa ve Asya’ya nasıl gittiği gözler önüne serilecek. Bakliyatın Anadolu topraklarında doğduğunu tüm dünyaya göstermek istiyoruz” dedi.

BELGESEL ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARDA 5 FARKLI DİLDE YAYINLANACAK

Türkçe de dâhil olmak üzere toplam 5 dilde yayınlanacak olan bakliyat tanıtım belgeseli, dünyada bakliyat tarımının ilk defa ortaya çıktığının ispatı olan ve Avrupa üzerinden dünyanın farklı coğrafyalarına yayılmasında kilit rol oynayan Türkiye’deki bazı arkeolojik yerleşmelerden elde edilen arkeolojik ve arkeobotanik (arkeolojik bitki kalıntısı) verilerden yola çıkmak suretiyle bakliyatın ülkemiz coğrafyasında doğduğunu ve tüm dünyaya yayıldığını gösterecek.

Arslan, bakliyat tanıtım belgeselinin başta her yıl Nisan-Haziran dönemi içerisinde 50 farklı ülkeden 1000’in üzerinde sektör paydaşının katılım sağladığı Dünya Bakliyat Kongresi olmak üzere web siteleri ve sosyal medya aracılığıyla geniş bir izleyici kitlesine ulaşacağını ve böylece bakliyatın ana vatanı olması dolayısıyla ülkemize yönelik uluslararası arenada farkındalık oluşturmasının planlandığını belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA