KARDEŞ TÜRKÜLER’DEN COŞKULU KUTLAMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KARDEŞ TÜRKÜLER’DEN COŞKULU KUTLAMA


 

Kardeş Türküler 25. yılını Mersin’de düzenlenen görkemli konserle kutladı. “Tekliğin değil çokluğun tadını çıkarıyoruz” mesajının verildiği konsere ilgi yoğun oldu.

GİZEM EKİCİ

Türkiye’nin köklü müzik gruplarından ve “Halkların Kardeşliği” olarak şekillenen Kardeş Türküler; kuruluşunun 25’inci yılını Mersin’de düzenlenen konserle kutladı. Sanatseverlerden kent yöneticilerine kalabalık bir topluluğun ilgi gösterdiği konserde “Tekliğin değil çokluğun tadını çıkarıyoruz” mesajı verildi.

Özgür Emire Organizasyon’un Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği konseri; Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin de takip etti. 

KONSERLER SÜRÜCEK

Anadolu, Balkanlar ve Mezopotamya topraklarında yaşayan, farklı dil ve inançlara sahip, halkların şarkılarını sahneye taşıyan ünlü müzik grubu Kardeş Türküler’in görkemli konserinde ünlü sanatçı Mehmet Erdem, Tahribad-ı İsyan ve BGST Dansçıları da konuk sanatçılar olarak sahneye çıktı.

Yeni yılın ilk konserinde Mersinli sanatseverler unutulmaz bir gece yaşadı. Salonu dolduran coşkulu seyirciler Kardeş Türküler’in eserlerini hep bir ağızdan seslendirdi.

Grup Mersin’in ardından 25. yıl kutlama konserlerini; Şanlıurfa, Ankara, İstanbul, Sydney, Melbourne ve Londra’da da gerçekleştirecek.

KARDEŞ TÜRKÜLER KİMDİR?

1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nin müzik birimi tarafından kurulan Kardeş Türkülerin grubu; Vedat Yıldırım – Fehmiye Çelik – Erol Mutlu – Diler Özer – Selda Öztürk – Ayhan Akkaya – Burcu Yankın – Ülker Uncu – Neriman Güneş – Özgür Akgül ve Şenay Karaman’dan oluşuyor. Grubun, Bahar – Çocuk (H ) aklı ve Yol adlı albümleri bulunuyor. “Ala Gözlü Nazlı Pirim – Burçak Tarlası – Dargın Mahkum – Karanfil Deste Gider – Yanıyorum – Eşrefoğlu Al Haberi – Kara Üzüm Habbesi – Denize Yakılan Türkü – Leylim Ley – Ötme Bülbül – Dom Dom Kurşunu – Leyla – Turna – Bahçada Yeşil Çınar ve Kalk Gidelim” adlı türküleri repertuarında yer alıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA