YAPILAMAYAN BASIN AÇIKLAMASINA CEZA YAĞDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAPILAMAYAN BASIN AÇIKLAMASINA CEZA YAĞDI!


 

Mersin’de aralarında SES Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt ve BES Şube Başkanı Yusuf Kaya’nın da olduğu 5 sendikacı yapılamayan basın açıklaması nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SONER AYDIN

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerine destek vermek amacıyla, 23 Kasım 2016 tarihinde kitlesel bir basın açıklaması yapmak istedi ancak güvenlik güçleri OHAL gerekçesiyle izin ermedi. Maliye binası önünde yapılmak istenen açıklama gerçekleşmezken, mahkeme tarafından suç sayıldı ve aralarında BES Şube Başkanı Yusuf Kaya ile üyeler Muhbet Taş, Güven Akaltun, Merdan Taş, SES Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt ile Alevi Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyesi Nuran Kılıçkaya’nın da bulunduğu 6 kamu emekçisine dava açıldı. Açılan dava sonucu yargılanan isimlere Mersin 10. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 22 Mayıs 2017 tarihinde 15’er ay ceza verildi. Cezaları dün onanan sendikacılar; Yusuf Kaya, Muhbet Taş, Güven Akaltun, Yılmaz Bozkurt ile Nuran Kılıçkaya Cezaevine girdi. Pazartesi gününe kadar cezaevinde tutulacak olan sendikacılar daha sonra denetimli serbestlik maddesinden serbest bırakılacak. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA