IRAKLI UMUT TACİRİ YAKAYI ELE VERDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

IRAKLI UMUT TACİRİ YAKAYI ELE VERDİ!


 

Irak vatandaşı bir şahsı Kanada’ya vize alacağını söyleyerek 10 bin dolar dolandıran, aynı şahsın arkadaşını da dolandırmaya kalkan Irak uyruklu bir kişi Mersin’de yakalanarak, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, Mağazalar Polis Merkezi'ne başvuran H.A.H.H. isimli Irak uyruklu bir kişi, sosyal medya üzerinden tanıştığı ve kendisini H.E.M. olarak tanıtan bir şahıs tarafından, eşine ve kendisine Kanada için vize alınacağı söylenerek 10 bin dolar dolandırıldığını belirterek şikayetçi oldu. Bu sırada aynı şahsın arkadaşı olan yine Irak uyruklu O.R.M.A.M. de polise başvurarak, arkadaşını dolandıran şüphelinin kendisi ile de irtibata geçerek aynı şekilde vize alabileceğini, bunun için para talebinde bulunduğunu bildirdi. 

Şikayet üzerine harekete geçen Mersin Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcılık şüphelisinin kaldığı otelin çevresinde önlem aldı. Ekipler, şüpheli şahsı vize alabileceğini söylediği O.R.M.A.M. ile buluştuğu sırada yakalayarak gözaltına aldı. 
Gerçek ismi M.H.N.R. olduğu belirlenen Irak uyruklu dolandırıcılık şüphelisi, sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece serbest bırakılırken, ülkeye yasal olmayan yollardan giriş yaptığı tespit edildiğinden sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA