SPOR İNSANLARINDAN KAN BAĞIŞI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SPOR İNSANLARINDAN KAN BAĞIŞI


 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yenişehir Gençlik Merkezi, Türk Kızılayı Mersin Kan Bağış Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenledi.

Kampanyaya Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli büyük ilgi göstererek, 30 ünite kan bağışında bulundu.  

Edip Buran Spor Salonunda düzenlenen kampanya kapsamında; Mersin Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan, Şube Müdürleri Vedat Akyar, Ahmet Tarakçı, Metin Koçak ve Önder Öztürk'ün yanı sıra çok sayıda personel katılımıyla kan bağışı yapıldı.
Kan vermenin bir insanlık görevi olduğunu belirten Mersin Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan, şunları söyledi; "Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Her yıl binlerce insan, hastalık ya da kaza sonucu kana ihtiyaç duymakta fakat kan bulamadığı için hayatını kaybetmektedir. Kan bağışı yaşam için yapılan bir armağandır. Bir ünite kan bir insanın hayatını değiştirebilir ve ona yeni bir yaşam şansı verebilir. Toplum sağlığının iyileştirilmesine katkıda bulunmak, kan bağışına olan ilgiyi arttırmak, gönüllü kan bağışının önemine dikkat çekmek ve personelimizi kan bağışı hakkında bilinçlendirerek bu konuda bir davranış biçimi geliştirmelerini sağlamak amacıyla, ülkemizin ihtiyacı olan kanı hep birlikte sağlamamız gerektiğini düşünüyorum. Unutmamamız gerekiyor ki, ‘kan acil bir ihtiyaç değil, sürekli bir ihtiyaçtır’. Sağlıklı olduğumuz dönemde bağışlayacağız ki, hasta olduğumuzda ihtiyaç duymayalım. Bu kapsamda, özellikle bu kan bağışında mobil ekibini İl müdürlüğümüze gönderen Türk Kızılayı Mersin Kan Bağış Merkezi Müdürü Saltuk Buğra Özcanlı'ya ve çalışanlarına, kan bağışına destek veren tüm çalışma arkadaşlarıma, böylesine anlamlı bir etkinliğe vesile oldukları için Yenişehir Gençlik Merkezimize ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, bilinçli ve sağlıklı herkesi kan bağışı yapmaya davet ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA