2019’DA MERSİN’İ VİZYON PROJELER BEKLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

2019’DA MERSİN’İ VİZYON PROJELER BEKLİYOR


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında hayata geçirdiği hizmetleri kamuoyuyla paylaştı. Belediyeden yapılan açıklamada ekiplerin hizmet üretiminde dolu dolu bir yıl geçirdiği belirtilere, bir yılda sayısız hizmetin hayata geçirildiği bildirildi.

Ulaşımdan altyapıya, tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan projelerden kırsal kalkınmaya, sosyal hizmetlerden sanatsal faaliyetlere kadar her alanda 2018 yılını yatırımlarla, projelerle ve etkinliklerle dolu bir yıl sonunda Büyükşehir Belediyesi’nin, 2019 yılında yeni projeler için aynı heyecanla çalışmaya hazır olduğu belirtildi. Açıklamada yeni yıla dair projeler hakkında da şu bilgiler verildi; “Büyükşehir Belediyesi 2018 yılında somut adımlarını attığı ve ilerleyen süreçlerde Mersin’e kazandıracağı en önemli ve en büyük projelerinden biri olan Metro Projesi ile de ezber bozan belediyecilik anlayışını ortaya koydu. Büyükşehir’in Mersin’e ulaşımda çağ atlatacak en önemli projelerinden biri olan ve Ulaşım Ana Planı stratejileri kapsamında hazırlanan alternatifler arasında yer alan Karma Raylı Sistem Projesi, Bakanlık tarafından uygun görülerek onaylandı. İlk etapta TCDD-Gar ile Mezitli-Soliarası yapımı planlanan toplam 16.30 km uzunluğundaki raylı sistem hattı üzerinde 12 adet istasyon alanı, bir adet depolama alanı yer alacak. Planın hedef yılı olan 2030’da söz konusu hatta günde 273 bin, yılda 93 milyon yolcunun taşınacağı öngörülüyor.

Mersin Büyükşehir belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın Mersinli vatandaşlara sözünü verdiği Deniz Otobüsü içinse çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Deniz Otobüsü için Çanakkale Özel İdaresi ile anlaşan Büyükşehir Belediyesi ilerleyen günlerde deniz otobüsünün alımını gerçekleştirerek, Mersin’e yeni bir hizmet kazandırmış olacak”. 

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA