MERSİN’İN EL DEĞİŞTİRME İHTİMALİ YÜKSEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’İN EL DEĞİŞTİRME İHTİMALİ YÜKSEK!


 

2014’te CHP’den MHP’ye geçen Mersin, 2019 yerel seçimlerinden sonra el değiştirme ihtimali en yüksek 6 il arasında gösterildi.

Haber Merkezi 

31 Mart yerel seçimleri iktidar ile muhalefet partilerinin büyük çekişmesine yol açacak. Siyasi partiler bir yandan kurdukları ittifaklar aracılığıyla mevcut belediyelerini korumaya çalışacak, diğer yandan yeni belediyeler almak için uğraşacak. 

30’u büyükşehir belediyesi 81 il üzerinden hesap yapan partilerin en büyük yarışı İstanbul ve Ankara’da gerçekleşecek. Ancak büyük heyecan yaratacak başka iller de var. Ulusal basında yer alan haberlere göre; el değiştirme ihtimali en yüksek bulunan iller İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra Adana, Mersin, Antalya ve Kars olarak sıralanıyor. Seçim akşamı sonuçlar açıklandığında muhalefetin başarı ölçüsü bu illerde ortaya çıkacak tabloya göre yorumlanacak gibi görünüyor.

CHP’DE MERSİN İÇİN BÜYÜK YARIŞ
CHP, kazanma ihtimalini yüksek gördüğü illerden Mersin’de henüz adayı belirlemedi. Fikri Sağlar, İstemihan Talay, Aytuğ Atıcı, Serdal Kuyucuoğlu, Vahap Seçer ve Selçuk Dereli gibi eski bakan ve milletvekillerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda güçlü ismin yarıştığı kentte son gelen bilgiler genel merkezin aday sayısını ikiye düşürdüğü yönünde. Son MYK toplantısında eski milletvekilleri Vahap Seçer ile Serdal Kuyucuoğlu’nun isimlerinin değerlendirildiği, karar verilemeyince bu iki isim üzerine yeni bir kamuoyu yoklaması yapılması kararı alındığı konuşuluyor. Bu son yoklamanın ardından 4 Ocak’ta yapılacak Parti Meclisi’nde Mersin adayının da ilan edileceğine kesin gözüyle bakılıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA