MERSİN –TARSUS OSB ŞEHİR İLE BİRLİKTE BÜYÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN –TARSUS OSB ŞEHİR İLE BİRLİKTE BÜYÜYOR


 

Kuruluşunun 25’inci yılını kutlayan Mersin –Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTSOB) şehir ile birlikte büyüyor. OSB’de 19 bin olan istihdamın 3’üncü bölge ile birlikte 25 bine çıkması hedefleniyor. 4 ve 5’inci bölgelerin de en kısa sürede hayata geçmesi hedefleniyor.

HEDİYE EROĞLU

Yatırımcıların odağı haline gelen, hızla büyüyen, ilklerle ve enlerle anılan Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB), büyümeye devam ediyor. Kuruluşunun 25’inci yılını kutlayan MTOSB, şehir ile birlikte büyüyor. 
Geçtiğimiz günlerde 3’üncü Genişleme Alanı’nda 26 parselde faaliyet gösteren 21 firmaya tahsis belgeleri düzenlenen törenle verilmiş ve bölgeye yatırımcının ilgisi bir kez daha görülmüştü. 

MTOSB, 19 BİN KİŞİNİN EKMEK KAPISI
Tüm bu gelişmeleri gazetemize değerlendiren MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, “Birbirinden güzel, pırıl pırıl sanayicilerinden oluşmuş bir organize sanayi bölgesi ailesine sahibiz” diyerek, başarılarının sırrını özetledi. 
MTOSB’nin şu an 19 bin çalışanı olduğunu ve 3’üncü bölge ile birlikte hedeflerinin 25 bin çalışan olduğunu bildiren Tekli, 1993 yılında kurulan bölgenin limana ve Serbest Bölge’ye 22 kilometre uzaklıkta yer aldığını bildirdi. 

4. VE 5. BÖLGE İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI
Bölgenin Çukurova Bölgesel Havalimanı’na 30, Adana Havalimanı’na ise 40 kilometre uzaklıkta yer aldığını kaydeden Sabri Tekli, “Ayrı lokasyonda bulunan birinci, ikinci ve 3’üncü organize sanayi bölgeleri ile yapımı planlanan 4 ve 5’inci bölgelere hizmet verecek otoyol bağlantısı kavşak çalışmaları sayesinde Mersin, yurtiçi pazarında olduğu kadar ihracata da avantajlı konuma geçmiş olacak. Mersin –Tarsus OSB şehir ile birlikte büyüyor.
MTOSB 380 hektarlık arazi üzerinde demir ve çelik, gıda, plastik, kimya, makine ve cam sanayi sektörlerinde ihracat rekorları kıran firmalara ev sahipliği yapıyor. 
Modern yönetim binası, konferans salonu, sosyal tesisler, AVM, market, posta ve kargı hizmetleri, bankalar, spor tesisleri, cami, sağlık ve güvenlik birimlerinin yer aldığı bölge, çıkış kapıları plaka tanıma özelliğine sahip kameralarla donatılmış, acil durumlarda bölge içerisindeki tesislerle iletişimi sağlayan alarm haber alma merkezi ile ileriye teknolojiye sahip güvenlik sistemi ile korunuyor.

ULUSLARARASI STANDARTLARA SAHİP
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’nin en çevreci 3’üncü sanayi bölgesi olarak ödüllendirilmesinin yanı sıra, 40.4 megavat kurulu güneş enerjisi santrali ile bünyesinde yenilenebilir enerji santralleri barındıran en büyük ikinci organize sanayi bölgesi unvanını da elinde bulunduruyor. 
Ayrıca uygun maliyetli doğalgaz ve elektrik hizmeti, çağdaş komünikasyon altyapısı, itfaiye ve sağlık ocağı hizmetleri, atık su arıtma tesis ve üst düzey güvenliği ile İSO 9001 Kalite Belgesi ve İSI 140001 Çevre Yönetim Sistemi ile çalışmalarını uluslararası standartlarda yürütüyor” dedi.

“NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ SORUNUNA, OKUL AÇARAK ÇÖZÜM ÜRETTİK”
Öte yandan yatırım dünyası için en önemli ihtiyaçlardan birisi olan nitelikli iş gücü sorununa da çözüm üreten bir OSB olduklarının altını çizen Başkan Tekli, Türkiye’de, ilk kez bir OSB içerisinde Teknik Endüstri Meslek Lisesi’nin Mersin’de açıldığını anımsattı.
Okulda; gıda, metal ve makine teknolojileri, mobilya ve iç mekan tasarımı, elektrik ve elektronik bölümleri bulunduğunu vurgulayan Sabri Tekli, 2018-2019 döneminde açılan ek bina ile beraber 920 öğrenciye uygulamalı eğitim ve iş, yatırımcılara da nitelikli iş gücü olanakları sağlandığını aktardı. Tekli ayrıca, 9’uncu sınıf öğrencilerine verilen robotik kodlama eğitimi ile sistematik düşünme, problem çözme ve olaylar arasında ki ilişkileri görebilme becerileri kazandırıldığını bildirdi.
Tekli, il genelinde hijyen ve temizlik konularında hazırlanan proje kapsamında 100 puan alarak, Beyaz Bayrak almaya hak kazanan ilk okul olan Teknik Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrencilerin, sınıfta işlenen dersleri uygulama serasında yaşayarak öğrendiğinin de altını çizdi.

“TEKNOPARK’TA ERKEN DAVRANDIK”
Sanayi kuruluşlarının Ar-Ge çalışmalarına katkı sağlayan Teknoparkların önemini kavrayarak hemen girişimlere başlayıp bu teknoloji üretim merkezini de kente kazandırdıklarını vurgulayan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, “Türkiye’de OSB içinde kurulan 3’üncü Teknopark olan Mersin Teknopark, Mersin-Tarsus OSB’deki yerleşkesinde yatırımcılara teknoloji üretiminde olanak sağladı. 
Mersin -Tarsus OSB’nin en büyük ortağı olduğu  bu teknoloji bölgesi bugün Mersin Üniversitesi yerleşkesinde faaliyetine devam ediyor. Mersin –Tarsus OSB şehir ile birlikte büyüyor. 
İkinci Organize Sanayi Bölgesi 280 hektarlık alanda son teknoloji ile örülü altyapısı, uzaktan omotasyon ve SKDA sistemleri ile sunulan uzaktan ölçümleme ve denetleme imkanı, ayrıca günlük 10 bin metreküp kapasiteli son teknoloji ile yapılan atık su arıtma tesisi ile dikkat çekiyor.
98 hektar üzerine kurulan 3’üncü organize sanayi bölgesi ile 33 sanayi parselinden oluşuyor. Mersin Limanı’na 18, Mersin Serbest Bölgesi’ne ise 15 kilometre uzaklıkta olan 3. OSB’nin 6 bin kişiye istihdam sağlaması planlanıyor” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA