ZAFERE GİDEN YOL MERSİN’DEN GEÇER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZAFERE GİDEN YOL MERSİN’DEN GEÇER


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından Çanakkale Zaferi ve Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun anlatıldığı ‘Zafere Giden Yol’ isimli oyun sahnelendi.

Şehir Tiyatrosu oyuncuları ve kursiyerleri tarafından sahnelenen ve özel görüntü, efekt ve ışık sisteminin kullanıldığı “Zafere Giden Yol” adlı oyun vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.  Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelenen oyuna Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Yusuf İnanıroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Oyunu izleyenler arasında Karboğazı Zaferini yazanlar arasında yerini alan Kuvay-i Milliye Bozkurt Müfrezesi Komutanı Mithat Toroğlu’nun oğlu Avukat Şarman Toroğlu ve Hamzabeyli Müfrezesi Komutanı İstiklal Madalyalı Yılmaz Efe ünvanlı Şeref Genç’in kızı Hale Toroğlu’da vardı.

Sahnelenen tiyatro oyunu ile babasının da aralarında yerini aldığı 44 Kuvay-i Milliyeciyi ve Türkiye’nin kurtuluşu için şehit ve gazi olmuş tüm askerleri yeniden yâd ettiklerini ifade eden Kuvay-i Milliye Bozkurt Müfrezesi Komutanı Mithat Toroğlu’nun oğlu Avukat Şarman Toroğlu “Böyle bir eseri görmek beni son derece heyecanlandırdı. Böyle bir babanın oğlu olmaktan çok büyük gurur duyuyorum. Babam ve arkadaşları vatan için kanlarını, canlarını verdiler. Hepsinin ruhu şad olsun” dedi.

Ahmet Aksoy’un yönettiği, müzik, dans ve tiyatronun harmanlanarak sahnelendiği oyunda özel görüntüler, efektler ve ışık sistemleri ile kurtuluş mücadelesi anlatıldı. Özellikle milli duygulara hitap eden ve içerisinde zeybek ve halay gibi yöresel gösterilere de yer veren oyun vatandaşların taktirini topladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve kursiyerleri, Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği Topluluğu sanatçıları ile Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nden oluşan kalabalık bir kadronun görev aldığı oyunda izleyiciler adeta 1920’li yıllara giderek Mersin’de ve tüm Türkiye’de yaşanan Kurtuluş mücadelesine tanıklık etti. Oyunda, Mersin’in kurtuluş mücadelesinden bazı kesitler ve kente mal olmuş önemli isimler anlatıldı.  Sahnelenen oyun esnasında duygulanan vatandaşlar oyun sonunda oyuncuları ayakta alkışladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA