“3 OCAK CUMHURİYETE EL SALLAMAKTIR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“3 OCAK CUMHURİYETE EL SALLAMAKTIR”


 

Toroslar Belediye Başkanı Tuna, bu yıl da Zafer Yürüyüşünü coşku içerisinde kutlayacaklarını söyledi. Mersinlileri yürüyüşe davet eden Tuna, “3 Ocak Cumhuriyete el sallamaktır” dedi.

GİZEM EKİCİ

Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, 3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Günü dolayısıyla düzenleyecekleri Zafer Yürüyüşü ve 3 Ocak etkinlikleri öncesi basınla bir araya geldi. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programda söz alan Başkan Hamit Tuna, bu yıl “Mersin Tek Yürek” sloganıyla 15’incisini gerçekleştirecekleri yürüyüşe yıllardır katılımlarıyla destek veren tüm Mersin halkına teşekkür etti. Aynı desteğin devam edeceğine inandıklarını belirten Başkan Tuna, özellikle yeni yetişen nesillere tarih şuurunu unutturmamak amacıyla düzenledikleri Kurtuluş Günü programını çok önemsediklerini söyledi. 

“3 OCAK’LARI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”
Göreve geldikleri 2005’in ilk 3 Ocak’ında kutlama etkinliklerine başladıklarını ve aralıksız 13 yıldır sürdürdüklerini kaydeden Başkan Tuna, “3 Ocak 1071’de Sultan Alpaslan’ın vurduğu mührün Mersin’de tescilidir. 3 Ocak Karadeniz’i yaran Bandırman Vapurunun saçtığı ışığın Akdeniz’de yansımasıdır. 3 Ocak, Erzurum Kongresi’nin, Sivas Kongresi’nin tescilidir. 3 Ocak Cumhuriyete el sallamaktır. Milli refleksleri dik ve diri tutmalıyız. Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer. Ne 3 Ocakları, ne 19 Mayısları ne 10 Kasımlar, 29 Ekimleri unutmadık unutturmayacağız. Yerel yönetimler olarak bizim bir asli görevimiz de 3 Ocak’ın tescilli bir şekilde kutlamaktır” dedi. 

“AİDİYET DUYGUSUNU GELİŞTİRDİK!”
Toroslar’da ilk göreve gelmelerinin ardından bölgenin dokusuna göre projeler ürettiklerini zafer etkinliklerinin de bunların parçası olduğunu kaydeden Başkan Tuna, “Bölgenin yapısına uygun projeler geliştirdik. Aynı zamanda bölgede yaşayanlarının tamamının bir aidiyet duygusunu, millet olma özelliğini ortaya çıkartmak, o değerleri yaşamak ve yaşatmak üzere de bir takım çabalar içerisine gerdik. Dün Toroslar bir tane resmi kurumunun olmadığı, sadece okuldan başka bir de karayolları teğet geçen bir bölgeydi. ‘Sağlık, eğitim ve gençliğin merkezi yapacağız’ dedik ve hayallerimizin hayata geçmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Toroslar’ın değerini 20 kat büyütmüşüz. Şu an gelişmeyi kendi içinde en hızlı tamamlayan ve hizmetin en kalitelisini alan bir bölge. Yaşayanların yaşam standartlarını yükseltmek adına, üreten bir belediyecilik anlayışıyla kurumsal kimliğiyle öne çıkan belediye olduk. Çok hızlı gelişiyoruz. Toroslar şu an kentin en kalabalık bölgesi. Gelecekte de en zengin bölge olacak. Belediyede ruhsatlı binaların yapımının ardından en zengin belediyelerden biri olacak. Dolayısıyla tüm bunları yaparken, bizi biz yapan değerlerimizin en başında olan tarih şuurunun genç nesillere aktarılması noktasında özellikle 70’li yıllarda bizim çocukluğumuzda Mersin’in kurtuluşuna dair yapılan o özel etkinliği biz devam ettirelim gayesiyle işin organizasyonunun içerisine girdik. Lokomotif görevi yaptık, toplumun her katmanından insanlarla bir araya geldik. Öneri ve talepleri dinledik” diye konuştu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA