FATURA ÖDEMEYE GİTTİ SERVET UNUTTU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FATURA ÖDEMEYE GİTTİ SERVET UNUTTU!


 

Mersin’de su faturası ödemeye giden bir vatandaş MESKİ şubesi’nde adeta içi servet dolu çantasını unuttu! Durumu fark eden MESKİ personelleri çantayı sahibine teslim etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’ne bağlı Mezitli Şube Müdürlüğü’nde çalışan güvenlik görevlileri, MESKİ Mezitli Şubesinde unutulan içerisinde toplam 203 bin TL tutarında çekler 4 bin Euro ve 3 bin 300 TL ile çeşitli evraklar olan el çantasını sahibine teslim ettiler.

 ÇANTANIN SAHİBİ BULUNDU 
MESKİ’den yapılan açıklamaya göre; Mezitli Şube Müdürlüğünde unutulan el çantasını kontrol eden güvenlik görevlileri; İlknur Yüzbaşıoğlu ve Atilla Meyveci, el çantasının içerisinde yüklü miktarda para, çek ile çeşitli evrakların olduğunu tespit ettiler. Durumu Müdürlerine bildiren güvenlik görevlileri, unutulan çantanın sahibini bulabilmek için yoğun bir çaba gösterdiler. Aynı zamanda Emniyet Müdürlüğü’nün bilgilendirilmesi ile birlikte kimlik ve su makbuzundan bulunan abone bilgilerinden Salman Yetiş isimli vatandaşa ulaştılar. Güvenlik görevlileri Salman Yetiş’i MESKİ Mezitli Şubesine davet ettiler.  Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin nezaretinde içerisinde 203 bin TL tutarında çekler 4 bin Euro ve 3 bin 300 TL ile çeşitli evrak bulunan el çantayı Salman Yetiş’e teslim ettiler.
 
GENEL MÜDÜR YARDIMCISI YILMAZ’DAN TEBRİK
 Salman Yetiş, Güvenlik Görevlileri İlknur Yüzbaşıoğlu, Atilla Meyveci, MESKİ Güvenlik Şube Müdür Nevzat Tufan ile birlikte MESKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etmek için MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz, Mezitli Şube Müdürlüğü’nde unutulan el çantasının yoğun uğraşların ardından sahibini bularak teslim ederek örnek bir davranış sergileyen güvenlik çalışanlarını tebrik ederek, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz nezdinde çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Böyle dürüst ve iyi niyetli çalışanlara sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz. Çalışanlarımız içerisinde yüklü miktarda para bulunan el çantasını, hemen sahibine ulaştırma gayreti içerisinde olmuşlar. Güvenlik görevlilerini örnek davranışlarından dolayı tek tek tebrik ediyorum” diye konuştu.
MESKİ Mezitli Şubesinde su faturası ödemek için geldiğini, el çantasını şubede unuttuğunu belirten 75 yaşındaki Salman Yetiş, “MESKİ’ye ödemem gereken bir hesabım vardı. Ödemeyi yaparken çantamı veznenin önüne koydum. Ama yaşlılık işte giderken çantayı unuttum. Eve gittiğimde çantanın olmadığını fark ettim.  Ama MESKİ’de unuttuğumu hatırladım. MESKİ’ye geldim. Oradaki güvenlik arkadaşlar sağ olsunlar çantamı görüp, emniyete almışlar. O esnada ben geldim. Çantamda fotoğraflarım, ismime kayıtlı belgelerim var. Dolayısıyla çantayı bana iade ettiler. Oradan birlikte emniyete geldik. Emniyette de gereken ilgiyi gösterdiler. Çok şanslı biriyim. Herkes çantasını kaybedince üzülür. Ama ben şanslıyım.  Bunuda güvenlik arkadaşlarımıza borçluyum. Onların o güzel, insani vasıflarına çok teşekkür ediyorum.  Canımızı, malımızı teslim ettiğimiz her görevlinin böyle olmasını temenni ediyorum. Örnek birer davranış sergilediler” şeklinde konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın personellerinin de kendi gibi dürüst olduğunu, Başkan Kocamaz ile tanışmayı çok istediğini ifade eden Yetiş, “Bu arada Burhanettin Beyle tanışmak nasip olmadı bir türlü.  Burhanettin Bey’in takdir ettiğim birçok hizmeti var. Bir tanesi de Mersin’deki yer altı geçitleri. Ben 50 yıldır Almanya’da yaşıyorum.  Oradaki geçitlerin (katlı kavşak) çok çok üstünde. Bu hizmetleri için teşekkür ediyorum.  Eskiden Tulumba durağında bir köprü vardı. Tam bir ucubeydi. Hakikaten çirkindi. Onu yıkıp onun yerine çok güzel katlı kavşak yapmışlar. Gelecek dönemde de böyle hizmetlerin ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.
 
“DOĞRULUĞU, DÜRÜSTLÜĞÜ VE ŞEREFLİ ÇALIŞMAYI ÜSTLERİMİZDEN ÖRNEK ALDIK”
Herhangi bir ödül beklentisi olmadan insanlık görevini yerine getirdiğini vurgulayan güvenlik görevlisi İlknur Yüzbaşbaşı ise; “El çantasının Şubede unutulduğunu fark ettik. İçinde kişisel eşya ve yüklü miktarda para vardı. Durumu Güvenlik Müdürümüze bildirdik. Çantadaki nüfus bilgileri ve su faturası bilgilerinden Salman Yetiş’e ulaştık. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri nezaretinde el çantayı sahibine teslim ettik. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın bize verdiği özgüven ve cesaretten dolayı kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu
Diğer güvenlik görevlisi Atilla Meyveci ise, “Biz üstlerimiz sayesinde doğruluğu, dürüstlüğü ve şerefli çalışmayı öğrendik. Olduğumuz kuruma yakışır hareket etmeyi onlardan öğrendik. Bu tarz durumlarla karşılaşan arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Hiç kimsenin malına göz dikmeyelim.  Haramdır, ziyandır. Bulduğumuz çanta sayesinde de böyle değerli bir amca ile tanışmış oldum” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA