MHP’Lİ TOLLU’NUN KOLTUĞU SALLANIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MHP’Lİ TOLLU’NUN KOLTUĞU SALLANIYOR


 

Erdemli’de iki dönemdir belediye başkanlığı koltuğunda oturan Mükerrem Tollu, 24 Haziran seçimlerinde partisinin 3. sıraya düşmesiyle koltuğu sallanan isimler arasında yer aldı.

SONER AYDIN

MHP lideri Devlet Bahçeli, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için Erdemli Belediye Başkan adayı olarak mevcut başkan Mükerrem Tollu’yu seçti. Ancak Erdemli’de iki dönemdir belediye başkanlığı koltuğunda oturan Mükerrem Tollu, 24 Haziran seçimlerinde partisinin 3. sıraya düşmesiyle koltuğu sallanan isimler arasında yer aldı. 

ONUN DÖNEMİNDE OYLAR DİBE VURDU!
2004’te Ayaş ve Kargıpınarı Belediyelerinde idarecilik görevlerinde bulunan Tollu, son olarak Toroslar Belediyesi’nde İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcılığı yaptı. Bu görevden emekli olan Tollu, 29 Mart 2009 Mahalli İdareler ve Yerel Seçimler sonucunda yüzde 40 oy olarak Erdemli Belediye Başkanı seçildi. 
2014 yerel seçimlerinde partisinin oy oranını 8 puan arttırarak yüzde 48,7’e çıkartan ve 39 bin 585 oy alan Tollu, yeniden koltuğa oturdu. 24 Haziran seçimlerinde ise ilçede oy oranı adeta dibe vurdu. 4 yıl önce ilçede yaklaşık 40 bin oy alan MHP, 24 Haziran seçimlerinde 15 bin 898 oy alabildi. Partinin yüzde 48,7 olan oy oranı da yüzde 17,9’a düştü. AKP’nin birinci çıktığı ilçede İYİ Parti ikinci parti çıktı. Belediyeye sahip olan MHP ise üçüncü parti konumuna düştü. 

AKP’DEN TALİP ÇOK!
MHP lideri Bahçeli’nin yeniden aday gösterdiği Tollu’nun koltuğu için ittifak ortağı AKP’den yaklaşık 20 talip var. AKP’de öne çıkan isimler arasında, Ali Gölcük, Alpaslan Gürgenç, Serdal Kaya ve Serkan Tanrıkulu yer alırken İYİ Parti’de ise istifa eden ilçe eski başkanı Fazıl Koşar ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Serdar Arslan’ın adı geçiyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA