TARSUS’TAN COŞKULU KUTLAMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TAN COŞKULU KUTLAMA


 

Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümü yağmura rağmen coşku ile kutlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Kuvayi Milliye Meydanı’ndaki kutlamalara Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Şükrü Uzundal, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılınç, oda ve dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temsili milis kuvvetlerinin karşılanması ile başlayan kutlama kortej yürüyüşü ile devam etti. Kutlamalar kapsamında törene katılanlar şehitliğe geçerek burada dua edip, şehit mezarlarına çiçekler bıraktı. Kortej yürüyüşünde Akdeniz Mehter Ekibi ve Kilis Davul Zurna ekibinin gösterileri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.
Cumhuriyet Meydanındaki törende ise Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. Burada konuşan Başkan Can, Tarsus’un Çukurova’nın işgalinde ilk hareketi gerçekleştiren ve baş kaldıran kent olduğunu belirtti.
Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Atatürk’ün ilke ve inkılaplarından, onun gösterdiği hedeften bir gün olsun şaşmadık.  Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kast eden kimseye göz açtırmadık, aman vermedik. Her zaman söylediğimiz gibi bizim ne bu topraklardan başka gidecek yerimiz var ne de gitmeye niyetimiz. Biz bu memlekette tıpkı, İstiklal Marşımızın yazarı, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi, ezelden beri hür yaşadık, hür yaşarız. Tüm dünya bunu böyle bilsin” dedi.
Konuşmaların ardından program daha sonra öğrenciler ve bir muharip gazinin şiir okuması ile devam etti. Etkinlikler, halk oyunları, mehteran ve Kilis davul gösterisi ve geçit töreni ile sona erdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA