ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN DİYE ÖRDÜLER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN DİYE ÖRDÜLER


 

Gerçekleştirdikleri sosyal faaliyetlerle adından söz ettiren Mezitlili kadınlar yine Türkiye’ye örnek olacak bir olaya imza attı. Mezitli Belediyesi Örgü Evi’nde faaliyetlerde bulunan kadınlar, kırsal kesimde yaşayan çocuklara ördükleri atkı, bere, eldiven ve kazak dağıttı.

Kış aylarının gelmesi ile faaliyetlerini arttıran Mezitli Belediyesi Örgü Evi, örnek olacak bir olaya imza attı. Örgü evi’ne gelen kadınlar, kırsal kesimde yaşayan çocuklara ördükleri atkı, bere, eldiven ve kazak dağıttı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Doğlu Mahallesinde gerçekleştirilen dağıtıma kadınlar büyük ilgi gösterdi. Şehit İbrahim Doğan Meydanında toplanan çocukların mutluluk çığlıkları, duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yer aldığı programa, ‘Çocuklar üşümesin ve hasta olmasın’ diyerek geliştirdikleri projenin Mezitli Belediyesi ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle çığ gibi büyüdüğünü ifade eden Mezitli Örgü Evi kadınları, “Çocuklarımızın kış mevsimini sağlıklı şekilde geçirmesi hedefiyle farkındalık ortaya koyacak bir işe imza attık" dediler. 

“HİÇBİR ÇOCUĞUMUZ ÜŞÜMESİN”
Daha önce Tunceli’nin Hozat ilçesinde köy çocuklarına ördükleri atkı, eldiven, kazak ve bereleri gönderdiklerini ifade eden kadınlar, “Hiçbir çocuğumuz üşümesin istiyoruz. Elimizden geldiği ölçüde imkânı bulunmayan kırsal kesimde ki çocuklarımıza ördüğümüz atkı, eldiven, kazak ve bereleri ulaştırıyoruz. Ulaşabildiğimiz her yere ördüğümüz atkı ve bereleri dağıtmak istiyoruz. Biz zamanımızı böylesi yararlı bir iş ile değerlendirirken, kırsal kesimdeki vatandaşlarımızla da diyalog imkânı buluyoruz” diye konuştular.

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN GENİŞ KİTLELERE ULAŞTIK”
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın eşi Sembol Tarhan’ın, yıllardır kendi eliyle ördüğü kıyafetleri gizlice kırsal kesimde ulaştırdığına tanık olduklarının altını çizen kadınlar, yaptıkları açıklamada, “Sembol hanımın bu örnek davranışı hepimizi etkiledi. Onun kimseye hissettirmeden gizlice başlattığı bu işi biz kampanya haline getirerek, daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefledik. Sağ olsunlar. Çok sayıda sivil toplum örgütümüzün yanında Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan da büyük destekler verdi. Bazısı örgü örerek, bazısı da yün bağışlayarak kampanyamızın büyümesinin önünü açtı. Çocuklarımızın gözlerindeki sevinci görmek ve onların bir nebze de olsa ısınmasına vesile olmak son her şeye değer” ifadelerine yer verdiler.  

“KADINLARIMIZ BİZLERİ GURURLANDIRIYORLAR”
Mezitlili kadınların duyarlılığını ve sesini artık bütün Türkiye’nin bildiğini dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kadınların el attığı işin mutlaka başarıyla sonuçlandığını söyledi. Belediye olarak gerçekleştirdikleri her hizmette kadınların büyük desteğini aldıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Kadınlarımızın duyarlılığı ve içgüdüsel sahiplenme duyguları, yaptığımız işlerin başarılı olmasında çok büyük bir etken. Bulundukları birçok faaliyetle bizleri gururlandırmaya devam ediyorlar. Biz de elimizden geldiği kadar kadınlarımızın her zaman yanında yer almaya devam ediyoruz. Bunu biliyor ona göre hizmet programımızı belirliyoruz. Hayata geçirdiğimiz 12 Gönüllü Evi’nde görev alan vatandaşlarımızın tamamına yakını kadın ve oldukça başarılı işler gerçekleştiriyorlar. Biliyoruz ki kadınlarımız sahip çıkarsa güzel işler ortaya çıkıyor. Örgü evimizde de kadınlarımız yine takdir edilecek önemli projelere imza atıyorlar. Elimizden geldiği ölçüde kadınlarımıza destek vereye devam edeceğiz” şeklinde açıklamada bulundu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA