MERSİN BŞB, GALATASARAY’I DEVİRDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN BŞB, GALATASARAY’I DEVİRDİ


 

Mersin Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı deplasmanda Galatasaray’ı devirerek üst üste ikinci galibiyetini aldı.

ALİ ŞANLI

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 11’inci hafta mücadelesinde Mersin Büyükşehir Belediyespor Kulübü Kadın Basketbol Takımı bu hafta Galatasaray’a konuk oldu. İstanbul’da oynanan maçta Mersin BŞB maçı kazanarak ligdeki 5. galibiyetini aldı. 
Bu galibiyet ile puanını 16’ya yükselten Periler, 9. sıraya yerleşti. 
Ligde kötü gidişatı olan Mersin BŞB geçtiğimiz hafta Gündoğdu Adana Basketbol’u evinde 89-72 gibi farkla yenerek şeytanın bacağını kırmıştı. Bu moralle haftaya başlayan Mersin BŞB bu hafta deplasmanda oynadığı Galatasaray maçında da oyun hakimiyetini koruyarak rakibine adeta nefes aldırmadı. Mersin BŞB Perileri, bazı dakikalarda geriye düşse de maç boyunca baskısını ve üstünlüğünü korudu. Ligdeki iddiasını korumak isteyen Turuncu-Beyazlı ekip, Cumartesi günü oynayacağı Kırçiçeği Bodrum maçını bekliyor. 
Ligin son sırasında ve tüm maçları mağlup tamamlayan Kırçiçeği Bodrum’a karşı evinde oynayacağı bu maç Mersin BŞB’nin oldukça kolay geçecek gibi görünüyor.

MAÇIN HİKAYESİ
Karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takım da skor üretmekte zorlanırken çeyreğin ilk 5 dakikalık kısmı Galatasaray’ın 6-5’lik üstünlüğüyle geçildi. Periyodun son dakikalarında Mersin BŞB öne geçti fakat Moriah Jefferson ve Sinem Ataş’ın basketleriyle Galatasaray tekrar öne geçti ve ikinci çeyreğe 19-14’lük üstünlükle girdi. 
İkinci çeyreğin ilk dakikalarında dış şutları etkili kullanan Mersin BŞB, skoru 22-22’de eşitledi. Devrenin kalan dakikalarında iki takım da skorda birbirine üstünlük kurmakta zorlanırken, taraflar soyunma odasına 39-39’luk beraberlikle girdi. 
İkinci yarıya Galatasaray çeyreğin sonraki 4 dakikalık kısmında skor bulmakta zorlanınca Mersin BŞB 41-45 öne geçti. Hücumda yaşadığı durgunluğu, İrem Naz Topuz’un basketiyle üstünden atan Galatasaray, Farhiya Abdi’nin devreye girmesiyle farkı 1 sayıya kadar indirdi ve son çeyreğe Mersin BŞB’nin 52-53’lük üstünlüğüyle girildi.
Son çeyreğin ilk basketini Victoria Macaulay ile bulan Galatasaray 54-53 öne geçti. Karşılaşmanın son çeyreğinde iki takım da skor üretmekte zorlanırken normal sürenin son 4 dakikalık kısmına Galatasaray’ın 62-61’lik üstünlüğüyle girildi. Mücadelenin son dakikalarında Galatasaray yakaladığı bu avantajını koruyamadı ve 65-65’lik skorla karşılaşma uzatmaya gitti. 
Uzatma çeyreğine Mersin BŞB daha iyi başladı ve mücadelenin bitmesine 3 dakika kala skoru 65-72’ye getirdi. Mücadelenin son anlarında Galatasaray farkı 3 sayıya kadar indirse de çabaları yeterli olmadı ve Mersin BŞB sahadan 71-78’lik galibiyet ile ayrıldı. 

İlk çeyrek sonucu: 19-14
İkinci çeyrek sonucu: 39-39 (20-25)
Üçüncü çeyrek sonucu: 52-53 (13-14)
Dördüncü çeyrek sonucu: 65-65 (13-12)
Uzatma çeyreği sonucu: 71-78 (6-13)
Galatasaray Kadın Basketbol Galatasaray, bir sonraki maçında 29 Aralık Cumartesi günü Botaş’a konuk olacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA