BOŞ VAATLERE KARNIMIZ TOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BOŞ VAATLERE KARNIMIZ TOK!


 

Milletvekili Cengiz Gökçel, “Boş vaatlere Mersinlilerin karnı artık tok. Mersinliler icraat görmek istiyor”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’in bir türlü bitmeyen kamu yatırımları ve sorunlarını Meclis kürsüsüne taşıdı.

Çeşmeli-Taşucu Otoyolu, Liman katlı kavşağı, OSB otoban bağlantı yolu, Çukurova Bölgesel Havalimanı, Kazanlı-Tarsus Turizm projesi, Pamukluk Barajı, Yağmur suyu deşarj pompaları başta olmak üzere pek çok konuyu gündeme getiren Gökçel, “Mersin, verdiği hizmetlerin karşılığını alamıyor” dedi.

“BÜTÜN ALTYAPI ÇALIŞMALARI DURMUŞ VAZİYETTE”
Mersin’in, ülkenin en önemli şehirlerinden biri olduğunu bildiren Cengiz Gökçel, “Gerek tarımsal üretimi ve turizmi,  Gerek sanayi ve ticaret altyapısıyla sadece kendisine değil, tüm Türkiye’ye hizmet veriyor. Ancak Mersin, verdiği hizmetlerin karşılığını alamıyor. Bütün altyapı çalışmaları durmuş vaziyette. Mersin’e verilen sözler tutulmuyor…Hem de yalan söyleme pahasına…
Size bunun ilginç bir örneğini vereyim. Bir Çukurova Bölgesel Havalimanı projemiz var. 5 Kasım tarihinde Mersin Milletvekilimiz Alpay Antmen bir soru önergesi verdi. Bakanların pek huyu değildir ama bu önerge cevaplandı. 29 Kasım’da Bakan Cahit Turhan, Alpay Beye yanıt verdi. Özetle diyor ki, ‘Çukurova Bölgesel Havalimanı projesinde; Altyapı ve Üstyapı olmak üzere iki iş var ve bunlar 7 Kasım 2019’da bitecek’.
Yanıtın geldiği tarihe dikkat çekmek istiyorum: 29 Kasım 2018. 13 gün sonra, 12 Aralık’ta Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonuna, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Sayın Funda Ocak geliyor. Çukurova Havalimanı ne oldu diye, bu kez Adana Milletvekilimiz Orhan Sümer soruyor… Sayın Ocak, ‘Altyapı yüzde 40’ta. Tıkandık. İhale büyük ihtimalle feshe gidecek’ diyor.
13 günde ne değişti? Sayın Ocak’ın yalan söylemediği belli. İşi yürüten o. Bakanlık neden yalan söylüyor? ‘Beceremedik’, ‘Bitmeyecek’,  ‘İnşaat maliyetleri arttı’, ‘Ekonomik kriz var’ desenize. Niye millete, milletin vekiline yalan söylüyorsunuz? Daha kaç kere temel atma töreni yapacaksınız? Kaç kere açılışını yapacaksınız?
Mersinliler temel atma töreni görmekten bıktı. Yatırımların hayata geçmesini bekliyor. Çukurova Bölgesel Havalimanını daha kaç seçime malzeme yapacaksınız?” dedi.  

ANTALYA YOLU DURDU!
Ayrıca Mersin’i Antalya’ya bağlayan yolun da hala bitmediğine dikkat çeken Milletvekili Cengiz Gökçel, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bu yol hem turizm için, hem tarımsal üretimin dünya pazarıyla buluşturulması için çok önemli. Yıllardır her seçim dönemine malzeme edildi bu yol. Şu anda ödenek yok. Şantiyelerde çalışma yok.

ÇEŞMELİ – TAŞUCU OTOBANI NEREDE?
Yıllardır Mersin’in gündeminde olan Otoban için Bakan Turhan ne dedi? ‘4 yıl sonra bitecek’ dedi. 4 Yıl sonra ne var? Şaşıracaksınız ama seçim var arkadaşlar, seçim! Mersin’in hak ettiği hizmetleri seçim malzemesi olarak kullanmayı bırakın artık. Mersinliler somut yatırım görmek istiyor…
Siz, Çeşmeli Taşucu otoban inşaatı için 18 Aralık’ta ihaleye çıkıyorsunuz ama bir tane bile teklif gelmiyor. Neden? Ülkede ekonomik kriz var, arkadaşlar Kriz! Kimse risk almak istemiyor. Eğer becerikli iktidarsanız, eğer iktidarınız güçlüyse bu otobanı acilen devlet imkânlarıyla yapmanız gerekir.

KAZANLI-SEYHAN TURİZM BÖLGESİ NE OLDU?
Zamanın Bakanı, Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi için ‘Mersin’e turizm yatırımları gelecek, Mersin hak ettiği turizm gelirlerine kavuşacak’ demişti. 800 Milyon Dolar harcama yapılacaktı… Tesisler yılda 180 Milyon Avro ciro yapacak, On bin Mersinliye istihdam sağlanacaktı… O da, her yalanınız gibi unutuldu… Mersinliler artık yatırımların hayata geçtiğini görmek istiyor…

KATLI KAVŞAK BİTİRİLEMEDİ!
Siz, bir katlı kavşağı bitiremeyen iktidarsınız. Elinizi attığınız her şeyi mahvediyorsunuz. Hani 30 Temmuz’da bitecekti? Mersin Liman katlı kavşağı nerede?... ‘Organize Sanayi, Otobana bağlanacak’ dediniz… Bunu yapmaktan aciz bir iktidarsınız siz!...

KULAK-BAHŞİŞ HER YAĞMURDA SULAR ALTINDA
Bir de Kulak-Bahşiş tarım bölgesi var… Her yağışta sular altında kalıyor. Bu yıl önlemler önceden alınsın diye her yeri aradık. ‘Deşarj pompaları geldi ama takamadık. Teyakkuzdayız, kimse mağdur olmayacak’ dediniz. Geçen hafta Kulak-Bahşiş bölgesi yine sular altında kaldı… Bir Pamukluk Barajı projesi vardı, 2015 yılında bitecekti. Yılan hikâyesine döndü. Ne baraj bitti ne su geldi…

“MERSİN ARTIK İCRAAT GÖRMEK İSTİYOR”
Boş vaatlere Mersinlilerin karnı artık tok. Mersinliler icraat görmek istiyor. Tarımına, sanayisine, turizmine yatırım istiyor. ‘Mersinliler, temel kamu yatırımlarının hayata geçirilmesini beklemekten yoruldu’… Mersinlilerin canına tak ettirdiniz!”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA