DSİ’YE SORUŞTURMA AÇILACAK MI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DSİ’YE SORUŞTURMA AÇILACAK MI?


 

Tarsus’ta denize yakın köyler Kulak ve Bahşiş’in geçen yıl olduğu gibi bu yılda sel afeti yaşaması sonrası DSİ’nin ihmali olduğu iddiaları Meclise taşındı. Milletvekili Sıdalı, Tarım Bakanı Pakdemirli’ye, “Soruşturma açılacak mı? Sorumlular cezalandırılacak mı?” sorularını yöneltti.

Haber Merkezi 

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Tarsus’un ova köylerindeki sel felaketi hakkında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. 
Tarsus’ta yaşanan yoğun yağışlar neticesinde denize yakın köyler olan Kulak, Bahşiş ve Akarsu Köylerinde sel felaketi meydana geldiğini işaret eden Sıdalı, “Aynı felaket geçen sene de yaşanmış milyonlarca liralık zararla sonuçlanmıştır. Aradan geçen bir yılda selin önlenmesi adına hiçbir önlem alınmamıştır. Çiftçiler selin bu kadar büyük zarar vermesine sebep olarak DSİ tarafından takılması gereken fakat takılmayan pompalar olduğunu söylemektedir” dedi. 

ZARAR NE KADAR?
Sıdalı bu bilgiler çerçevesinde Bakan Pakdemirli’nin şu soruları yanıtlamasını istedi; “Son iki yılda Tarsus ilçesinde yaşanan doğal afetler neticesinde resmî rakamlara göre ne kadarlık alanda zarar meydana gelmiştir?
Son iki yılda Tarsus ilçesinde yaşanan doğal afetler kaç çiftçimiz zarar görmüş, maddi zarar kaç Türk Lirası olarak belirlenmiştir? Mersin’de artan ve büyük zararlara sebep olan aşırı iklim olaylarıyla alakalı Bakanlığınızın bilimsel bir çalışması var mıdır? Varsa nelerdir? 
Kulak, Bahşiş ve Akarsu Köylerindeki sel felaketinin DSİ’nin ihmalkârlığından kaynaklandığı iddiası vardır; DSİ tarafından takılma sözü verilen pompanın takılmadığı selin bu sebeple gerçekleştiği söylenmektedir. Bu konu hakkında Bakanlığınızın görüşü nedir? 
Çiftçiler tarafından selin en büyük sebebi olarak gösterilen pompa eksikliğinde bahsedilen pompaların işlevi nedir? Maliyetleri ne kadardır? 

DSİ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILACAK MI?
DSİ 6. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında olan köylerdeki sel felaketi hakkında soruşturma açılacak mıdır? Takılması gereken pompanın takılmadığı iddiası doğru ise sorumlular cezalandırılacak mıdır? 
Bakanlığınız tarafından seli önlemek adına mevcut pompaların güçlendirilmesi, yeni motor pompaların takılması ve yan kanal tahliyelerinin güçlendirilmesi çalışmaları var mıdır? Varsa ne zaman neticelenecektir?
Yoğun yağışların artması neticesinde ırmak ve derelerin debisi de artmaktadır, akarsuların taşma tehlikesine karşı Bakanlığınızın bir önlemi var mıdır? 
Bakanlığınızın Mersin’e ilişkin İklim Eylem Planı var mıdır? Varsa bu plan nedir?
Bakanlığınızın Mersin’e ilişkin Afet Eylem Planı var mıdır? Varsa bu plan nedir? 
Aynı bölgede her sene gerçekleşen sel felaketine karşı Bakanlığınız bir önlem alacak mıdır? Alacaksa bu önlemler nelerdir? 
Yaşanan felaketten dolayı büyük maddi zarara uğrayan çiftçilerimize Bakanlık tarafından ne kadarlık yardımda bulunulacaktır?”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA