İSMET İNÖNÜ ANITI BAŞINDA ANILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İSMET İNÖNÜ ANITI BAŞINDA ANILDI


 

CHP Mersin İl Başkanlığı eski cumhurbaşkanlarından İsmet İnönü’yü ölümünün 45’inci yıl dönümünde anıtı başında andı.

GİZEM EKİCİ

İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, vefatının 45’inci yılında anıldı. Mersin’deki anıtı başında gerçekleştirilen törene çok sayıda partili katıldı. İsmet İnönü anıtına çelenk sunumu ile başlayan anma saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti. Anma etkinliğine İl Başkan Vekili Betül Tekçe, CHP Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP’li büyükşehir aday adayları da katıldı. İl başkanlığı adına açıklamayı gerçekleştiren Tekçe, “İsmet İnönü döneminde fabrikalar açıldı. Ona düşman olanların döneminde fabrikalar satıldı” diye konuştu.

“O BİR KAHRAMANDI”

İsmet İnönü için “Bir kahramanı” ifadesini kullanan Tekçe, “Son yıllarda AKP iktidarı ve onun etrafındakiler çıkar çevreleri bizlere bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşımızı, Cumhuriyetimizi ve ülkemizi ileriye taşıyan Cumhuriyet devrimlerini her fırsatta karalamanın peşindeler. Onların yatıp kalkıp saldırdıkları İsmet Paşa bir kahramandı. Zaferlerle anılan Batı Cephesi’nin kahraman komutanıydı. Onun gururla taşıdığı bir İstiklal Madalyası vardı. İsmet İnönü döneminde fabrikalar açıldı. Ona düşman olanların döneminde fabrikalar satıldı. İsmet İnönü’nün döneminde tarım ve hayvancılık gerçekten yerli ve milli hale getirildi. Onu karalayanların döneminde ülkemiz samanı bile ithal eder hale getirildi. İsmet İnönü, ülke çıkarlarını her şeyin üzerinde tutan bir dış politika ustasıydı. Cumhuriyetimizin tüm dünya tarafından kabulü, anlamına gelen, bugün de egemenliğimizin teminatı olan Lozan Anlaşması’nın mimarıydı. İkinci Dünya Savaşı’nda ustaca bir politika izleyerek ülkemizi savaş belasından o korudu. İsmet İnönü bir devrimciydi. Köy Enstitüleri onun döneminde kuruldu. Onun döneminde, eğitim sistemimizi yıllarca ayakta tutan bir eğitimci kuşağı yetiştirildi. Ona kara çalanların döneminde, eğitim sistemi yapboz tahtasına çevrildi, tarikat ve cemaatlere terk edildi. İsmet İnönü, devletin kasasından tek bir kuruşu bile kendi hesabına kullanmaz, kitap dışında hiçbir hediye kabul etmezdi. İsmet İnönü bir demokrattı. Türkiye’nin geleceğinin demokrasiyle şekilleneceğine olan inancıyla, çok partili hayata geçişin yolunu açtı. İsmet İnönü öngörülüydü. ‘Bir memlekette namuslular namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memlekette kurtuluş yoktur’ diyerek bize yol göstermişti. Onun anısını ve mirasını yaşatmak bizim en büyük görevimiz, sorumluluğumuzdur” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA