RAYLI SİSTEM PROJESİ DE DURDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RAYLI SİSTEM PROJESİ DE DURDU!


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, hükümetin içinde bulunduğu ekonomik durum nedeniyle raylı sistem projesinin durdurulduğunu açıkladı.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti Büyükşehir adayı Burhanettin Kocamaz, il başkanı Servet Koca ve beraberindeki heyetle birlikte Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’ni (MESİAD) ziyaret etti. Ziyarette yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Kocamaz, deniz otobüsü ve raylı sistem projelerinin yaşanan ekonomik sıkıntıdan dolayı durduğunu söyledi. 

İLK İŞ PLANLAR!
2014’te göreve gelirken verdiklerini sözlerin büyük orana hayata geçirildiğini dile getiren Başkan Kocamaz, “2014 öncesinde buraya gelirken herkesin kafasında bir 5 binlik plan sorusu vardı. Ama devraldığımız belediyede gördük ki 1/100 binlik planlar ve ulaşımla ilgili bir master plan yok. Hemen çalışmalara başladık. Tabi planlar hazırlanırken sadece sizin çalışmanız yetmiyor. 90’a yakın kurum ve kuruluştan görüş alıyorsunuz. Bakanlıklardan görüş alıyorsunuz ve yine en sonunda bakanlık tarafında onaylanıyor. 1/100 binlik planlar uzun uğraşlar neticesinde onaylandı. Ardından 1/5 binliklere başladık. Şu anda 1/5 binlik planlarda tarım ve Devlet Su İşleri ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. 1/5 binlik planların da birinci etabı meclisten geçti. 1. Etap Çeşmeli Kavşağından, Serbest Bölge-Otoban Kavşağına kadar olan bölüm. Ama istihdama esas katkı sağlayacak bölüm ise onun doğusu. Bu konuda da bakanlıkla görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

HAYATA GEÇİRİLEMEYEN 2 PROJE KALDI!
Göreve gelmeden önce verdikleri sözlerden biri olan deniz otobüsü projesi için hazırlıklarını ancak projenin ekonomik krize takıldığını belirten Başkan Kocamaz, “2014 seçimleri öncesi yine buralara gelip fikir ve düşüncelerimizi, projelerimizi sizlerle paylaşmıştık. O dönem verdiğimiz sözler belli bir oranda hayata geçirildi. Hayata geçirilemeyen iki proje var ama bunlar da bizden kaynaklı olan aksamalar değil. Bunlardan birincisi turizme dönük olarak deniz otobüsü projesi hazırlamıştık. Bununla ilgili araştırmamızı ve pazarlığımızı yaptık. Ancak bu ekonomik kriz nedeniyle yatırımları durdurdu. Ondan kaynaklanan bir durum var” diye konuştu.

“RAYLI SİSTEM EKONOMİK KRİZE TAKILDI”
Hayata geçirilemeyen bir diğer projenin ise raylı sistem projesi olduğunu aktaran Başkan Kocamaz, “Raylı sistemle ilgili de her türlü hazırlığı yaptık. Krediyi de bulduk ancak yine bu hükümetin yatırımların durdurulması genelgesine takıldı. Raylı Sistemle ilgili bizim en pratik olarak gördüğümüz Monoray’dı. Yani alt yapıya hiç dokunmadan bu tren havadan gidecekti. Bunun bizim için bir avantajı da vardı. Türkiye’de bir ilk olacağı için insanlar bunu görmek için bile Mersin’e gelecekti. Turizm amaçlı da önümüzü açmış olacaktı. Ancak sayın Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanı iken de Başkan iken de çok tartıştık. Kendisi bu işe hiç sıcak bakmadığını, gerekirse metroya dönülmesi gerektiğini söyledi. Önce hafif raylı olarak başladı ama sonra metroya dönüştü bu. Tamamen yer altından gidecek. Kredisini de hazırlamıştık.    
Şu an proje bakanlığın onay aşamasında” ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA