ANAMUR ‘AFET BÖLGESİ’ İLAN EDİLSİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANAMUR ‘AFET BÖLGESİ’ İLAN EDİLSİN!


 

Mersin’in Anamur ilçesinde yaşanan afetlerin zararı ortaya çıktı. Kasım ve Aralık’ta sel ve fırtınanın hasarı yaklaşık 7 milyon TL’yi aştı! İlçenin ‘Afet Bölgesi’ ilan edilmesi istendi.

Hediye Eroğlu

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin girişimleri ile konuyla ilgili bir rapor hazırlanırken, söz konusu çalışmayı Türkiye Büyük Meclisi Gündemi’ne İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı taşıdı. 
Rapora göre; ilçede 29 Kasım tarihinde yaşanan selin verdiği zarar, Demirören Mahallesi’nde etkili oldu. 12 çiftçinin etkilendiği afetti, 38 dekar alan zarar gördü. Bir milyon 715 bin TL zarar oluştu. 
İlçede 10 Aralık tarihinde yaşanan şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle de üreticilerin ciddi boyutta zararları oluştu. Konu hakkında Anamur Belediyesi’nin yaptığı araştırmalara göre; bölgenin Afet Bölgesi ilan edilmesi gerekiyor. Zira fırtına ile; Emirşah, Ören, Alataş ve Güleç Mahalleleri’nde etkili olan fırtınadan 40 üretici etkilendi. 125 dekar alan zarar gördü. Maddi zarar ise 5 milyon 712 bin TL tutarında gerçekleşti. 
Milletvekili Sıdalı, konuyu TBMM gündemine taşıyarak, Anamur’un afet bölgesi ilan edilmesi talebini iletti. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA