TARSUS’TA 472 TOPLU KONUT PROJESİNDE İLK KAZMA VURULDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TA 472 TOPLU KONUT PROJESİNDE İLK KAZMA VURULDU


 

Tarsus Belediyesi tarafından toplu konut projesinde ilk kazma vuruldu.

 Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Şevket Can, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye çalışanlarının katıldığı Tozkoparan Zahit Mahallesindeki toplu konut projesindeki ilk etabın inşaatının kazısına kurban kesimi ve duaların ardından başlandı.

Bu projenin ilk etap olduğunu belirten Belediye Başkanı Şevket Can, diğer etaplarında çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Başkan Can, “Bugün itibariyle toplu konut projemizin kazı işlemini besmelemizi çekerek başlatıyoruz. İnşallah kazı işleri bittikten sonra temel atma merasimini de tüm hemşerilerimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Rabbim toplu konut projemizin bitimine kadar kazasız belasız bitirmeyi bizlere nasip etsin.  İkinci etap projemizle ilgili de ocak ayı içinde bilgilendirme toplantısını gerçekleştireceğiz. Toplu konutla ilgili üçüncü etap projemizin de arsasını aldık, tapu işlemleri bu hafta tamamlanıyor. Berdan projemizle birlikte Tarsus’un en güzel yerlerinden biri olacak.  İnşallah burayı İtalya’nın Venedik’i haline getireceğiz. Tarsus’umuzun Çukurova’nın gerdanlığı olması konusunda iddialıyız. Bu etapla beraber Berdan projemiz Baraj yoluna kadar devam edecek. Fevziçakmak mahallesi ve Şelaleye kadar yürüyüş yolu ve yeşil alan olarak imarını işaretledik. Mevcut İşgem alnını da Tarsus Belediyesi olarak toplu konut alnına çevirdik. 53 dönüm bir araziye tekabül ediyor. Yaklaşık 80.000 metrekarelik bir inşaat alanını da ilerleyen yıllarda Berdan ırmağının kenarında bulunan evleri tamamen yürüyüş alanına dönüştürmek ve buradaki vatandaşlarımız da mağdur etmeden karam yağı fabrikasının içine yapacak olduğumuz konutlara yerleştirmek. İnşallah emeklilerle ilgili de İncirlikuyu mevkiinde bir düşüncemiz var. Konuyla ilgili de revizyon ve imar değişikliği ile ilgili 2. Dönem çalışmaya başlayacağız. İnşallah o bölgeyi de toplu konuta çevirdiğimiz zaman Tarsus’umuzdaki evi olmayan vatandaşlarımızın evlenmelerine ev sahibi olmalarına vesile olmuş olacağız.

Bu projeleri sadece ev projesi olarak değerlendirmemek lazım. Toplu konut projeleri aynı zamanda sosyal ve kültürel olarak Tarsus’umuzun birliğine, beraberliğine, huzurumuza ve kardeşliğimize de yansıyacak. Bunu ümit ediyorum. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi korusun. Bütün mesai arkadaşlarımızla beraber vatandaşlarımıza daha güzel hizmetler vermeyi nasip etsin” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA