ALİBABA.COM’DAN MERSİN ATAĞI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ALİBABA.COM’DAN MERSİN ATAĞI


 

Dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından Alibaba.com’un Türkiye Ülke Müdürü Cüneyt Erpolat, Mersin Teknopark firma temsilcileri ve üniversite öğrencilerinin de katılım gösterdiği söyleşide bir araya geldi.

Teknopark’tan yapılan açıklamaya göre etkinlikte; Alibaba.com’un oluşumu, kat ettiği yol ve bugüne kadar geldiği noktalardan bahseden Erpolat, “1999 yılında kurulan Alibaba.com, 240 ülkede 40 milyona yakın üyesi ve 40’tan fazla ana kategorisiyle uluslararası ticarete destek sunuyor. Amacı, KOBİ’lerin uluslararası alanda iş yapmalarını kolaylaştırmak ve geliştirmek olan dünyanın lider e-ticaret platformu Alibaba.com, Türkiye’de 2008 yılında operasyonlarına başladı ve şu an 2 milyonu aşan üyesiyle, Avrupa’nın ikinci büyük pazarı konumunda. Türkiye, Avrupa genelinde İngiltere’den sonra ikinci en yüksek üye sayısına sahip olan ülke. Alibaba.com, Türkiye’de her yıl yüzde 20 oranında büyüme kaydediyor” dedi.

Türk KOBİ'lerinin uluslararası alanda ticaret fırsatlarını ve global alanda geliştirmeleri için destek sunan Erpolat, firmalara bazı tavsiyelerde bulundu. 
“Türkiye’deki firmaların önemli bir kısmının en büyük hatası e-ticareti ana işlerinin bir parçası olarak görmemeleri. Öncelikle bu alanı ciddiye alarak ana işlerinizin bir parçası olarak görmelisiniz. Dijital artık hayatımızda ve sadece daha da hızlanarak günlük hayatımızda ve iş yapış biçimlerimizde yer alacak, iş yapış modellerimizi değiştirecek” dedi. Firmalara, özellikle internet sitesi bulunmayanların öncelikle internet sitelerini kurmalarını tavsiye eden Erpolat, “artık kobiler müşterilerini e-ticaret platformları üzerinden bulacak. Hatta firma müşteriyi değil müşteri firmayı bularak sipariş verecek. Platformlarda bulunan, internet ortamında görünür olanlar daha çok müşteri ve ciro elde edecek. Görünür olmayan, geleneksel süreçte ısrar edenlerse yok olmak zorunda kalacaktır. Takip edin, güncellenin ve adapte olun, belki de bir sonraki iş modelini sizin küçük işletmeniz belirleyecek” dedi.
Söyleşi de ayrıca ilerleyen süreçlerde Mersin Teknopark ile işbirliği imkanları değerlendirilerek, irtibat halinde olunacağı belirtildi. Oldukça verimli geçen toplantı, soru ve cevaplar sonrası sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA