DENGELER DEĞİŞİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DENGELER DEĞİŞİYOR!


 

14 takımın mücadele ettiği Süper Amatör Lig’de üstte de altta da dengeler değişti!

ALİ ŞANLI

Mersin Süper Amatör Lig’de 16.hafta beklendiği gibi hareketli geçti. Lider Toroslar Belediyespor’un puansız kapattığı hafta lig ikincisi Meskispor puan farkını 6’ya kadar düşürdü. Mersin İdman Yurdu haftanın açılış maçında ligde kalma mücadelesi veren rakibini yenerek Play-Off şansını sürdürdü. Üst tarafta yaşanan kıyasıya şampiyonluk yarışının yanı sıra ligde kalma yarışı da iyiden iyiye tansiyonları yükseltti.

LİDERE ÇELME
Haftanın en önemli karşılaşması hafta sonu Mersin Stadyumu’nda oynandı. Lider Toroslar Belediyespor ile lig ikincisi Meskispor karşı karşıya geldi. Bol gol pozisyonun üretildiği maçı Meskispor 2-1 kazanarak, lider ile 9 puan olan farkı 6’ya indirdi. Meskispor aldığı galibiyet ile zirve yarışına yeniden ortak oldu.
En yakın takipçisine kötü bir oyun sergileyerek maçı kaybeden Toroslar Belediyespor da ise moraller bozuldu. Puan farkının 6’ya inmesi ile hesapların karıştığı ligde Toroslar Belediyespor haftaya başlayacak ara transferde en az 3 oyuncu alması bekleniyor.

ORMANI RAHAT GEÇTİ
Mersin İdman Yurdu ise hafta sonu ligde kalma mücadelesi veren Mersin Ormanspor ile karşı karşıya geldi. Suni çim sahada oynanan maçı Mersin İdman Yurdu 3-1 kazanarak yoluna devam etti ve rakibini ateşe attı. Baştan sona üstün oynayan Mersin İdman Yurdu, sayısız gol pozisyonu üretti. İkinci yarının 3’cü maçını kazanarak ilk altı içinde yer aldı. Play-Off şansını sürdüren Kırmızı Lacivertli ekip puanını 27 yaptı.
Mersin İdman Yurdu’nun saha içinde aldığı galibiyetler kadar saha dışında yaşanan gelişmeleri de yakından takip ediliyor. Uzun zamandır gündem de olan İdman Yurdu 1925 ile birleşme dedikoduları şuan durulmuşa benziyor. Haftaya başlayacak olan ara transfer döneminde netlik kazanması bekleniyor.

GOL YAĞMURU YAŞANDI
Ligde hayal kırıklığı yaratan İdman Yurdu 1925 da, zayıf rakibi K.Milliyespor’u 8-0 yenerek 3’cülük koltuğuna oturdu. Lige veda etmesi kesin gözü ile bakılan K.Milliye spor rahat bir maçın sonunda farklı yenen İdman Yurdu 1925, ligde 3’cülük koyluğuna yerleşti. 32 puanı bulunan  Kırmızı Lacivertli ekip lider ile puan farkını da 10 puan indirdi. Devre arası transfer dönemini dört gözle bekleyen İdman Yurdu 1925 ekibi yapacağı transferler ile Play-off’da  söz sahibi olmayı hedefliyor.

TARSUS YOL’UNU BULDU
İlk yarının son haftalarında aldığı mağlubiyetlerle zirve yarışından uzaklaşan Tarsus Belediyespor ise ligin tehlikeli bölgesinde bulunun Mersin Yolspor’u  2-1 yenerek Play-Off mücadelesine ortak oldu. Yolspor’un ligde kalmak için mücadele ederken Tarsus temsilcisi Play-Off için sahaya çıktı. Zorlu geçen maçı 2-1 kazanan Tarsus Belediyespor 32 puana yükselerek 4’cülük sırasına yerleşti.

ERDEMLİ KAYIPSIZ GELİYOR
Şampiyonluk şansı azalan Erdemli Belediyespor ise üm enerjisini Play-Off için harcıyor. Ligin mütevazi ekiplerinden Homurlu 1951 spor takımını 2-0 yenen Erdemli temsilcisi 5.sıradaki yerini korudu. Ara transfer dönemini dört gözle bekleyen Erdemli Belediyespor rakipleri gibi kadrolarını güçlendirmesi bekleniyor.

ALTARAF KARIŞIK
Ligde şampiyonluk mücadelesi kadar ilgi gören ligde kalma yarışı nefesleri kesiyor. 4 takımın lige veda edeceği ligde K.Milliyespor ve Tarsus Yıldıırmspor büyük ölçüde lige veda edecek. Diğer iki takım ise 12 puanlı Mersin Ormanspor,17 puanlı Anamur Muzspor,yine 17 puanlı Mersin Yolspor arasında geçmesi bekleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA