SENDİKA HAKTIR ENGELLENEMEZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SENDİKA HAKTIR ENGELLENEMEZ!


 

Mersin Kadın Platformunun çağrısıyla Yoğurt Pazarı’nda bulunan Flormar mağazası önünde bir araya gelerek işçi düşmanı tutumu nedeniyle Flormar’ı protesto eden kadınlar, destek çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de, “Kadınlar Birlikte Güçlü” buluşmasının ikincisi gerçekleştirildi. Mersin Kadın Platformu’nun çağrısı ile 17 Kasım'da ilki yapılan buluşmada alınan kararla, 5-6 Ocak Türkiye kadın buluşması öncesinde nasıl bir birliktelik, neye ihtiyaç var, nasıl bir kadın mücadelesi sorularına yanıt aramak üzere bir araya gelindi.

SENDİKALI OLDULAR, İŞTEN ATILDILAR

Buluşmanın ardından kadınlar, ünlü kozmetik firması Flormar’da sendikalı oldukları için işten atılan çoğu kadın 132 işçinin direnişinin 222’nci gününde, Türkiye iye eş zamanlı gerçekleştirilen destek eylemine imza attı.

Mersin Kadın Platformunun çağrısıyla Yoğurt Pazarı’nda bulunan Flormar mağazası önünde bir araya gelen kadınlar, işçi düşmanı tutumu nedeniyle Flormar’ı protesto ederek, destek çağrısı yaptı. “Sendika haktır engellenemez” sloganları atan kadınlar, bir de basın açıklaması yaptı.

“EMEK VE SENDİKA DÜŞMANI OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI”

Basın açıklamasını okuyan Çiğdem Serin, “Kadınlar dayanışmayı büyütüyor, boykotu sürdürüyor” dedi.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren FLORMAR firmasının (Koşan Kozmetik), Mayıs ayı içerisinde sendikaya üye olduğu için çoğunluğu kadın 120 işçiyi işten çıkardığını söyleyen Serin, “Ardından direnen işçilere destek veren 12 işçinin de atılması ile toplam 132’ye ulaşan işçilerin bu saldırıya cevabı direniş oldu. Bu sırada Koşan Kozmetik’in yüzde 51 hissesine sahip olan ve sürekli cinsiyet eşitliğini önemsediğini söyleyen, kadın güçlenmesi reklam kampanyaları yapan Groupo Rocher, yüzde 80’i kadın olan işçilerin sendikalaştıkları için işten atılmaları karşısında hiçbir şey yapmadı. Dahası ‘Bu bizim firmamızla ilgili değil’ diyerek bu hukuksuzluğa ortak oldu. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın güçlenmesi söylemlerinin bir pazarlama stratejisinden ibaret olduğu; emek ve sendika düşmanı oldukları ortaya çıktı.

Flormar işçilerinin anlattıklarından biliyoruz ki kadınlar son derece düşük ücretlerle; kötü koşullarda, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin yetersiz olduğu koşullarda çalıştılar. Yıllarca çalışmalarına rağmen eşit ve eşdeğer işe eşit ücret alamadılar. Tacize, hakarete, aşağılamaya, şiddete ve mobbinge maruz kaldılar. İşte tüm bu haksızlık ve sömürü karşısında anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye oldular.

'HERKESİ FLORMAR VE YVES ROCHER'İ BOYKOT ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Bugün direnişlerinin 222. Günü! 15 Mayıs 2018’de başlayan fabrika önündeki direniş, işçilerin halayları, sloganları, dik duruşu, ulusal ve uluslararası dayanışma ile devam ediyor. Direniş fabrika yönetiminin, polisin ve kaymakamlığın tüm engellemelerine, baskılarına ve soğuklara rağmen kararlılıkla ve inatla sürüyor. Biz kadınlar Flormar direnişinin yanında olduğumuzu burada bir kez daha söylüyor; işçiler işlerine sendikalı olarak ve tüm haklarıyla iade edilene dek herkesi Flormar ve Yves Rocher’ı boykot etmeye çağırıyoruz” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA