MİNİK ÇOCUKLARDAN YERLİ MALI ŞENLİĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİNİK ÇOCUKLARDAN YERLİ MALI ŞENLİĞİ


 

Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi’ndeki minik öğrenciler, şölen havasında ‘Yerli Malı’ etkinliği düzenledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi’nde sıra dışı bir Yerli Malı Haftası etkinliği gerçekleştirildi. Yöresel kıyafet giyen minikler, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a temsil ettikleri bölgenin özellikleri hakkında bilgiler verdi. Türkiye’de bulunan 7 bölgenin anlatıldığı etkinlikte, o bölgede sosyal yaşam, coğrafi özellikler, yetişen bitki ve meyveler hakkında bilgi veren minikler, Başkan Tarhan’ın sorduğu sorulara verdikleri yanıtlarla eğlenceli anların yaşanmasına sebep oldular.

Minikler, anlattıkları bölgeye ait folklor oyunlarından da örnekler sundular.

Gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerde Mezitli Belediyesi Çocuk Gündüz Bakım Evi’nin her zaman farkını ortaya koyduğunu ifade eden Başkan Tarhan, minik öğrencilere ve etkinliği düzenleyen öğretmenlere teşekkür etti.

Yerli Malı Haftası kapsamında öğrencilerin Türkiye’nin her bölgesinin özelliklerini öğrendiklerini kaydeden Başkan Tarhan, “Ülkemizde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası her yıl geleneksel olarak kutlanmakta. Bu geleneğimizi Türkiye'nin en iddialı okul öncesi eğitim kurumlarından birisi olan Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi'nde öğretmen ve öğrencilerimizle kutladık. Türkiye’nin hangi bölgesinde ne yetişiyorsa miniklerimiz görerek, uygulayarak öğreniyorlar. Daha da fazlası o bölgenin kültürel yapısı ve folkloru hakkında da örnekler veriyorlar. Öğrencilerimizi yerli tüketimi yapılması konusunda bilinçleniyorlar” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA