“MERSİN VAATLERİN KENTİ, İCRAATLARIN KENTİ DEĞİL” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN VAATLERİN KENTİ, İCRAATLARIN KENTİ DEĞİL”


 

TBMM Bütçe Görüşmelerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grubu adına söz alan Mersin Milletvekili Baki Şimşek konuşmasında, Mersin’in tamamlanamayan projelerini ve yıllardır süregelen sorunlarını meclis kürsüsünden dile getirdi.

Şimşek, “Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi, elbette benim seçim bölgem olan Mersin'de de birçok sorun var. Mustafa Kemal Atatürk'ün, ‘Gidip Toros Dağlarına bakınız, eğer bir tek Yörük çadırı görürseniz ve dumanı tütüyorsa bu ülkeyi kimse yıkamaz’ dediği Toros dağlarının eteğindeki Silifke’nin Yörük köyüne elektrik daha dün geldi.

Ben emeği geçenlere Allah razı olsun diyorum, Allah devletimizi, milletimizi var etsin. Köylüler kurban keserek, dualar ederek 2018 yılının Aralık ayında gelen elektrik için ordumuzu karada, havada muzaffer et” diye dua etti

Bugün Hakkâri Yüksekova'da, Ağrı'da havaalanı olduğunu ancak 2 milyon nüfuslu Mersin'de havaalanı olmadığını işaret eden Milletvekili Baki Şimşek, “Mersin havaalanı maalesef yap-işlet-devret modeliyle ihale edildi, yıllarca istimlak çalışmaları, proje çalışmaları devam etti. Birinci firma battı, sonradan yeniden ihale edildi, şu anda ihaleyi alan ikinci firma da battı ve Mersin havaalanı için yeniden ihaleye çıkılacak.   

MERSİN’DE VAAT EDİLEN BİRÇOK YOL PROJESİ YARIM KALDI  

Mersin-Antalya yolunda yüzde 50'nin üzerinde, yüzde 60-70 civarında bir yol yapıldı. 28 tünelin 13-14 tanesi tamamlandı ama henüz yapılması gereken 15'e yakın tünel var. İnşallah bu projenin de bir an önce Mersinlilerin ve Antalyalıların hizmetine sunulmasını bekliyorum. Mersin-Mut kara yolu maalesef istenildiği gibi gitmiyor. Yine, Çamlıyayla yolumuz var. O zaman da yine 2018-2019 bu yol da bitirilecek dendi ama şu anda da 20-22 kilometre civarında, gene yıllara sarih olarak gidiyor.

‘Adana-Mersin yolu 8 şerit yapılacak’ denildi. Gerçekten yol konusunda yapılan çalışmalar için teşekkür ediyorum. Türkiye'nin birçok bölgesinde olumlu çalışmalar yapıldı, güzel yollar yapıldı ama 2 milyon nüfusu olan Adana ile 2 milyon nüfusu olan Mersin arasında, televizyon ekranlarında gösterilen Adana-Mersin yoluyla ilgili şu ana çakılan bir tane çivi yok. Bu yolun yapılıp yapılmayacağı daha belli değil değerli milletvekilleri.

Mersin Merkez ve Tarsus hariç Mersin'in hiçbir ilçesinde doğal gaz yok. Erzincan Üzümlü' ye doğal gaz geliyor, Erzincan Tercan'a mercana doğal gaz projeleri yapılıyor. Yapılsın, Türkiye'nin her yerinde yaşayan insanlarımız hizmetlerin en güzeline layık ama 2 milyon nüfuslu bir kentin 7-8 tane birçok ilden büyük olan ilçelerinde doğal gaz da yok, doğal gazın ne zaman geleceğiyle ilgili bir proje de henüz gören, duyan yok.

Mersin'in bir evladı olarak Mersin'in bu sorunlarına mutlaka çözüm getirilmesini, Mersin'in selden, afetlerden bir an önce kurtarılmasını temenni ediyor yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA