TARSUS’TAKİ ALT GEÇİTTE NEDEN SÜREKLİ SU BİRİKİYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TAKİ ALT GEÇİTTE NEDEN SÜREKLİ SU BİRİKİYOR?


 

Tarsus’ta hemen her yağmurda sular altında kalan alt geçidi TBMM gündemine taşıyan CHP’li Ali Mahir Başarır, ihalenin iptal edilip edilmeyeceğini sordu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TCDD hızlı tren projesi kapsamında Tarsus ilçesinde yaşanan alt geçit sorununu meclis gündemine taşıdı. CHP’li Başarır Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yazılı olarak yanıtlaması istemi ile vermiş olduğu önergesinde; “Seçim bölgem olan Mersin İli Tarsus İlçesi Kavaklı Mahallesi’nde TCDD hızlı tren projesi kapsamında hemzemin geçit kapatılarak yerine alt geçit yapılmıştır. Söz konusu altgeçidin yüklenici firmasının Dalgıçlar- Nuhoğlu Ulaşım İş Ortaklığı olduğu bilinmektedir. Aynı proje kapsamında yine Tarsus İlçesi sınırları içerisinde 3 alt geçit daha yapılması planlanmaktadır. Bölgeye her şiddetli yağmur yağdığında söz konusu alt geçitte yaklaşık 1 metre boyunda su birikintisi oluşmaktadır. Yaklaşık 20 gün önce yağan yağmur sonucu araçlar altgeçitte biriken sular nedeniyle büyük zarar görmüş ve vatandaşlarımız mağdur olmuştur.

Dün yağan yağmur sonucu da alt geçitteki su birikintisine önlem olarak yol çift taraflı olarak trafiğe kapatılmıştır” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi: “TCDD hızlı tren projesi, söz konusu iş ortaklığına kaç TL karşılığında ihale edilmiştir?

Aldığı işi iyi yapamayarak vatandaşların mağdur olmasına sebebiyet veren şirketin ihalesi iptal edilecek midir?

Yağan şiddetli yağmurun ardından alt geçitte su birikmesi sonucu zarar gören vatandaşlarımıza ait araçların masrafları kim ya da kimler tarafından karşılanacaktır? Oluşan bu zararların sorumluları kimlerdir?

Yağmur yağdığında söz konusu alt geçitte yaşanan problem her zaman yolun trafiğe kapatılmasıyla mı çözülecektir? Yoksa bu sorunun aşılabilmesi için kalıcı tedbirler almayı düşünüyor musunuz?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA