MİLYONLUK PROJE SU ALTINDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİLYONLUK PROJE SU ALTINDA!


 

Tarsus Belediyesi tarafından 20 milyon TL bedelle hayata geçirilen Berdan 1. Etap Projesi ilk yağışta su altında kaldı. Evlerini su basma tehlikesi yaşayan yurttaşlar ise belediyeyi, ‘ilgisiz kalmakla’ suçladı.

Soner AYDIN 

Tarsus Belediyesi tarafından Tarsus 82 Evler Mahallesi’nde hayata geçirilen Berdan 1. Etap projesi geçtiğimiz ay ‘görkemli’ bir törenle açıldı. Maliyeti 20 milyon TL olan proje kapsamında yaklaşık 120 dönüm alan içerisinde 3 adet lokanta, lunapark, kaykay pisti, yürüyüş yolları, 5 adet büfe, çay ocağı, kamelyalar, oturma bankları, nilüfer havuzu, kuru havuz ve 2 tane otopark yer alacak. 

“BELEDİYE BİR ŞEY YAPAMAYIZ DİYOR”
Ancak Berdan Nehri kenarını cazibe merkezi haline dönüştürmek amacıyla hazırlanan proje, çevrede yaşayan yurttaşlar için çileye dönüştü. Belediye tarafından açılışı gerçekleştirilen parkın etrafı önceki gün yağan sağanak yağışlar nedeniyle göle döndü. Evlerinin önü suyla dolan vatandaşlar belediyeden yardım alamayınca seslerini sosyal medya üzerinden duyurdu. Evlerinin önü su ile dolan yurttaşlar, “Tarsus’ta belediyenin yeni açtığı Berdan Parkı’nın etrafı göl oldu. Telefonla görüştüğümüz belediye yetkilileri, ‘bir şey yapamayız’ diyorlar. Parkın etrafını açtılar ve öyle bıraktılar. Evimizin önünü su basacak az kaldı” diye tepki gösterdi. 

BAŞKAN CAN’I, PARTİSİ YENİDEN ADAY GÖSTERDİ
Her yıl binlerce dönüm tarım arazisinin su altında kaldığı, milyonlarca lira zararın meydana geldiği ilçede sağanak yağış kent merkezini de olumsuz etkiledi. Yer yer su birikintilerinin meydana geldiği ilçede Battı-Çıktı da su altında kaldı. Batt-Çıktıyı kullanan yurttaşların aracı suya battı. İlçede ortaya çıkan manzaralara isyan eden yurttaşlar, özellikle partisi tarafından bir kez daha aday gösterilen Belediye Başkanı Şevket Can’a serzenişte bulundu. Her seferinde çalışmaları ve alt yapı ile övünen Can eleştirilerin hedefinde yer aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA