ENDİŞELİ MERSİN AÇIKLAMA BEKLİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ENDİŞELİ MERSİN AÇIKLAMA BEKLİYOR!


 

Çukurova Havalimanı’nın duracağı haberi, Çeşmeli Otobanı ihalesinin ertelenmesi kentte tepkiye neden oldu! İlk isyan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan’dan geldi.

Başkan Kızıltan, son gelişmeler ışığında, sosyal medyada kendini endişeli olarak etiketleyerek, “Açıklama beklemek Mersin’in hakkıdır” paylaşımı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

Yerel seçim startının verilmesi ile ülke gündeminde ilk sıralara yerleşen Mersin, pazarlık masasında İstanbul, Ankara’dan sonra gelen kent konumunda. Ancak yatırımlar anlamında geri kalmışlığa isyanın arttığı Mersin’de, Çukurova Havalimanı’nın duracağı haberi, Çeşmeli Otobanı ihalesinin ertelenmesi tepkiye neden oldu! 

MERSİN İŞ DÜNYASI ENDİŞELİ
İlk isyan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’dan geldi. Başkan Kızıltan, son gelişmeler ışığında, sosyal medyada kendini endişeli olarak etiketleyerek, “Açıklama beklemek Mersin’in hakkıdır” paylaşımı yaptı.
Kızıltan paylaşımında şu ifadelere yer verdi; “Yıllardır yılan hikayesine dönen yatırımlar bir türlü bitmiyor.
Yetkililer geldiğinde Mersin’in sorunları nedir diye sorulduğunda; her seferinde havaalanı, turizm bölgesi, liman kavşağı, organize sanayi bölgesi otoyol bağlantısı, Taşucu otoyolu, Antalya yolu (Allah’a şükür orada ilerleme gözle görülüyor, teşekkür ederiz) demekten usandık artık, duymaktan bıkılmadı mı acaba?

“İSTENEN YATIRIMLAR NEDEN YAPILMIYOR?”
Neden bu yatırımlar yapılmıyor, Mersin halkı haklı olarak merak edip sürekli fikir yürütüyor, konuşulanlar; MTSO gerekli çabayı göstermiyor, hükümetler Mersin’i önemsemiyor ve gözden çıkartmış, en acısı da Mersin’deki bu yatırımlar siyasi olarak yapılmıyor Mersin’liyi bıktırıp siyasi tercihini değiştirmesi için yapılmıyor.
Mersin açıklama bekliyor, spekülasyonlara son vermek için lütfen en yetkili merciden acilen açıklama yapılsın ve bu yatırımların akıbeti ne olacak belirtilsin” ifadelerine verdi. 

AKP’Lİ ADAY ADAYINDAN İKTADARI ELEŞTİREN PAYLAŞIM
Öte yandan Başkan Kızıltan’ın paylaşımının altına iş dünyası temsilcilerinden adeta yorum yağdı. AKP Anamur Belediye Başkan aday adayı olan, iş insanı Cenk Cenkcimenoğlu yaptığı yorumla dikkat çekti. Cenkcimenoğlu, “Keşke 24 Haziran’dan önce iktidar partisi milletvekilleri belirlenirken ‘siyaseti bir kenara bırakıp’, bu dünya güzeli kente, ‘ikameti’ Mersin olan şehrin sorun ve önerilerini, taleplerini takip edebilecek insanları önerebilseydik. Kısmet.. Umarım bu seçimler de Bor’un pazarını yakalarız” dedi. 

“BAĞIRMAZSAK SESİMİZİ DUYURAMAYACAĞIZ”
Yine Mersin iş dünyasından Zileli Ahmet Baygın da, “Başkanım haklı serzenişinizde yanındayım, bu yollar Karadeniz'de Anadolu'da 3 . Kez yapılıyor Mersin milletvekilleri tarafından sahipsiz şehir”, Erdoğan Kaynak ise “Ağlamayana mama yok” diye bir sözümüz var sevgili Ayhan Başkanımız. Ağlamanın ötesinde bangır bangır bağırmazsak Ankara’ya duyulamayacağız. Akdeniz’in incisi olan palmiyeler kenti Mersin, bu belirttiğin eksikliklerin giderilmesini çoktan, fazlası ile hak ediyor. Hep birlikte haykıralım ki birileri duysun!” şeklinde yorumlar yaptı. 

“TEHDİTLE VATANDAŞLARIMIZIN OYLARINI İSTİYORLAR” 
Yine iş insanı Abdullah Batiyel ise şu yorumu ile öne çıktı; “Bütün Mersinliler biliyor belediye başkanlığını AKP kazansın hükümet Mersin’in projelerini yapsın yani tehditle vatandaşlarımızın oylarını istiyorlar. Bu da demokrasiye adalete insan haklarına çok ters. Mersin halkı bilgili ve aydın insan, eşitlik ilkelerine uyulması lazım. Mersinliler şamar insanı değil, ne yazık ki bütün sivil toplum örgütleri ve insanlarımız bunu biliyor, net bir şekilde söyleyemiyorlar, koltuklarından korkuyorlar sonra çıkıp Mersin sevdalısı profili çizmesinler”.

“MERSİN’İ KİMLER CEZALANDIRIYOR, KİMLER ÖTEKİLEŞTİRİYOR?”
Bir başka iş insanı Sıdık Aslan ise, “Mersin’i kimler cezalandırıyor, kimler ötekileştiriyor? Biz Mersin halkı olarak derdimizi, sıkıntımızı kime anlatacağız? Buradan Mersin’deki bütün sivil toplum kuruşlarına sesleniyorum; tek bir siyasetçiyi, bürokratı kapınızdan içeri almayın! Yazık bu kente, yazık bu kentin yurttaşlarına, bunu hak etmiyorlar! Kendine güvenen milletvekilleri, bürokratlar; biriniz çıkıp deyin ki; Mersin sahipsizdir! Yeter artik bu halka yaptığınız eziyet”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA