YETENEK AVCILARI İŞ BAŞINDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YETENEK AVCILARI İŞ BAŞINDA


 

Mersin’in tüm ilçelerinde ilkokul 3. sınıfta okuyan öğrencilere yönelik uzman antrenörler ve beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde yapılan, ‘Sportif Yetenek Taraması’ devam ediyor.

Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan, Spor Şube Müdürü Vedat Akyar ile birlikte Tarsus ve Servet Tazegül Spor Salonu’nda devam eden tarama çalışmalarını yerinde inceledi.

Yıldızbakan, görev yapan antrenör ve beden eğitimi öğretmelerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak, boy, kilo, kulaç uzunluğu,  oturma yüksekliği, esneklik, sıçrama yüksekliği, sürat koşusu, geriye top fırlatma ve çabukluk koşusu gibi performans testlerine katılan öğrencilerle tek tek ilgilendi.

Yetenekli çocukların keşfedilmesi ve Türkiye'nin spor altyapısının sağlam temeller üzerinde yükselmesinin sağlanacağı proje kapsamında 18 Ocak 2019 tarihine kadar; kentteki 13 ilçe, 480 okuldan yaklaşık 30 bin öğrenci taranacak. Sporcuların yetenek taramasından geçerek, doğru yönlendirilmesiyle uluslararası düzeyde başarılı sporcular çıkarılması hedefleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA