EVLATLARI TERK ETTİ BÜYÜKŞEHİR SAHİP ÇIKTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EVLATLARI TERK ETTİ BÜYÜKŞEHİR SAHİP ÇIKTI


 

Mersin’de 6 çocuğu tarafından ter kedilen ve torunları ile sokakta kalan Eyyüp ve Zahide çiftine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz sahip çıktı.

Yaşlılık ve hastalıklarla boğuşurken bir kap yemeğe muhtaç düşen aileye, Başkan Kocamaz’ın talimatı ile artık her gün özel bir servisle sıcak yemek götürülüyor.

Gençliğinde çobanlık yaparak 6 çocuğunu yetiştirip büyüten Eyyüp Yalişi (70), yaşlılık nedeniyle güçten düşünce iş yapamaz oldu. Güçten düşünce bir de 5 kız ve 1 erkek çocuğu tarafından kaderine terk edilen Eyyüp Yalişi, eşi Zahide (73) ve annesi vefat edince öz babası tarafından yaşlı çiftin yanına bırakılan torunu ile bir başına kaldı. Çaresizlik içinde Yeşilçimen Mahalle Muhtarı Cemal Akçay’a başvuran ve belinden ameliyat olduğu halde rahatsızlığı devam eden Eyyüp Yalişi ile boyun fıtığı teşhisi konan ancak tedavi olamadığı için ayakta duramayan Zahide Yalişi, Muhtar Akçay tarafından portakal bahçelerinin içinde eski bir bekçi kulübesine yerleştirildi. En yakınları tarafından kimsesiz bırakılan aile, muhtar ve mahallelilerin yardımıyla barınacak bir eve, daha sonra muhtarın Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile irtibata geçmesinin ardından sıcak yemek imkanına kavuştu. Başkan Kocamaz’ın Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerine verdiği talimat üzerine de çevrede yerleşim yeri bulunmamasına rağmen kimsesiz kalan aile için her gün özel olarak ev yemeği götürülmeye başlandı.

“ONLARDAN BAŞKA KİMSE BİZİ ARAYIP SORMUYOR”
9 Kasım tarihinden itibaren özel olarak kendilerine yemek getiren ekiplere teşekkür eden Yalişi ailesi, “Onlardan başka kimse bizi arayıp sormuyor” sözleri ile Başkan Kocamaz’a şükranlarını iletti. Eyyüp Yalişi, “1 Torunum ve eşimle beraber yaşıyoruz. Çocuklarım bizi bırakıp gittiler. Biz bize kaldık. Arayıp sormuyorlar bile. Eşim rahatsız, her tarafı ağrıyor, ayağa kalkamıyor, kimse bize bakmıyor. Biz burada tek başımıza yaşamaya çalışıyoruz. Yaşım geçti, gücüm yok ve o yüzden çalışamıyorum. Allah razı olsun devlet bizim babamızdır. Burhanettin Kocamaz bize yemek gönderiyor. Eşim kalkıp yemek yapamıyor, benim zaten gücüm yok. Ama Büyükşehir Belediyesi bize her gün sıcak yemek getiriyor. Yemekleri de çok seviyoruz. Allah razı olsun” sözleriyle bir kap yemeğin bile kendileri için ne kadar önemli olduğuna işaret etti.
Yeşilçimen Mahalle Muhtarı Cemal Akçay da yaşlı çiftin kendilerine geldiğinde ne durumda olduklarını anlatırken, Büyükşehir Belediyesi’nin “Herkese Eşit Hizmet” politikasının her vatandaş tarafından takdir topladığını aktardı. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA