“ÇALIŞMA SAATLERİ ANGARYAYA DÖNÜŞMEMELİ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÇALIŞMA SAATLERİ ANGARYAYA DÖNÜŞMEMELİ!”


 

İYİ Parti’li Behiç Çelik, emniyet güçlerinin çalışma saatlerinin angaryaya dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi

Meclis Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile bu bakanlıklara bağlı kamu kurumlarının bütçe görüşmeleri 6. Turda devam ediyor.  Görüşmelerde söz alan İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, “Emniyet çalışanlarının çalışma saatlerinin insani boyutlarda düzenlenmesi ve angaryaya dönüşmemesi gerekli. Polislere 3600 ek gösterge verilmeli” dedi.

“POLİSİN SENDİKAL HAKLARI DİKKATE ALINMALI”
İstatistiklere göre her 13 günde bir polis memurunun intihar ettiği bilgisini veren vekil Çelik, “Birçok polis de yakınlarını vurduktan sonra intihar ediyor. Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin katli de iyi irdelenmelidir. Demek ki buna bir çözüm bulmak gerekli. Çalışma saatlerinin insani boyutlarda düzenlenmesi angaryaya dönüşmemesi gerekli. Bu konuda kamu denetçiliği kurumunun 2013/171 sayılı karar içeriği hayata geçirilmelidir. Polisin sendikal haklarına ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin 2014 yılında kararı vardır. Burada karşı oy görüşüne önem verilmeli, değerlendirilmelidir. Maç, konser gibi toplantılarda görevli polislerin içeride ve dışarıda olmasına bakmaksızın hepsine ödeme yapılmalı. FETÖ’ce bozulan sicil affı ve ikinci şark uygulamaları yeniden düzenlenmelidir. Toplam mevcudu 270 bine ulaşan Emniyet Genel Müdürlüğü gerçek vatansever ve şehitler ocağıdır. Geçmişte silah arkadaşları olmaktan gurur duyduğum bu müstesna kuruma desteğimiz vardır. Vatandaşın en çok istediği şey asayişin sağlanmasıdır. Yüz kızartıcı suçlarla mücadelede daha etkin olmalı, sokaklar suç makinelerinden arındırılmalıdır. Bekçilik kurumunun diriltilmesi isabetli olmuştur. İstihbarat, PÖH, KOM, TİM gibi birimlerle takviye edilmelidir. Emniyet teşkilatımızın en öncelikli iş disiplindir. Disiplin olmayan emniyet vardır diyemeyiz. Bu sebeple FETÖ ihanetinden sonra sarsılan teşkilat yapılanmasını, amirlerini sık sık denetleyerek moral ve motivasyonu arttırması, aynı zamanda disiplinin yükselmesine katkı sağlayacaktır. Teşkilatın en büyük düşmanı lakaydidir. 52 bin 395 olan güvenlik korucusunda ise sayısının arttırılmasında yarar vardır. Bu devlete güç ve kudret verecektir. Emniyet hukuki, insani, sosyal sorunlarının olduğu malumdur” diye konuştu.

“YEREL YÖNETİMLER GÜÇLENDİRİLMELİ”
Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve özel idare birimlerinin yeniden açılmasını isteyen Behiç Çelik, “Yerel yönetimlerin Türkiye’de alışılmışın dışında bir düzeni mevcuttu. 1864 yılından bu yana yerel yönetimler; il, belediye, köy idareleri olarak tasnif edilmiştir. İl yerel yönetimi ise İl Özel İdare olarak belirlenmiştir. Belediyeler ise kent yerel yönetimi olarak tanımlanır. Köyler, 443 sayılı Köy Kanunu uyarınca yerel yönetim birimi olarak kabul edilir. AKP ne yazık ki sistemi alt üst etmiştir. 30 ilde özel idareler kaldırılmıştır. Bu 30 ilde 20 bine yakın köy mahalleye dönüştürülmüş olup büyük zararlar yüklemiştir. Diğer tarafta belediye sayısında azaltmaya gidilerek bin 397’ye düşürülmüştür. Bu karmaşanın nedeni ileride anlaşılacak ve büyük maliyetler ortaya çıkacaktır. 6360 sayılı yasayla 30 büyükşehir ilinden ayrıca Yatırım İzleme Koordinasyon Birimleri (YİKOB) oluşturulmuştur. Bu hiçbir zaman özel idarenin karşılığı olamaz. O yüzden 30 ilde lağvedilen özel idareler yeniden kurulmalıdır. Yerel yönetimler iyice karmaşıklaştı. Köyler yeniden ihdas edilmeli. Nüfusu 5 bini geçen kasabalarda yeniden belediyeler kurulmalıdır. Tüm mahalli idarelerin birbirleriyle ilişkilerini düzenleyecek bir mahalli idareler çerçeve kanunu çıkartılmalıdır. Muhtarlıklar yeniden tanzim edilmelidir” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA