“İNSAN HAKLARINA AYKIRI!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İNSAN HAKLARINA AYKIRI!”


 

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ‘Yüz Tanıma Sistemi’ getirdi. Sendikalar uygulama için “İnsan haklarına aykırı” yorumunda bulundu.

SONER AYDIN

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık personellerinin mesai takibinin 'Yüz Tanıma Sistemi' ile yapılması için çalışma başlattı. SES Mersin Şubesi ve Mersin Tabip Odası, sistemin hukuka aykırı olduğunu iddia ederek uygulamaya son verilmesi için İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurdu. Konuyla ilgili gazetemize konuşan SES Şube Eşbaşkanı Yılmaz Bozkurt, uygulamanın Anayasa'ya ve uluslararası sözleşmelere aykırılık teşkil ettiğini, yüz tanımanın kişilik haklarının bir parçası olduğunu, kişinin izni ve hür iradesi olmadan alınamayacağını belirtti. Yılmaz uygulamanın Antalya’da iptal edildiğine dikkat çekerek, “Mersin Sağlık Müdürlüğü’nde başlayan ve hastanelerde kurulması planlanan Yüz Tanıma Sisteminin yargıdan defalarca döndüğünü sağlık müdürlüğüne bildirmiştik. Son olarak Antalya'da açtığımız davayı da kazandık. Bu yöntem ısrarla kurulacak olursa, iptali için dava açmak dışında, göz göre göre kurumu zarara uğratanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

ANTALYA’DA İPTAL EDİLDİ
Antalya Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde bu yılın başında çalışanların güvenlikli giriş çıkışı, hırsızlık, gasp gibi olayları önlemek, tıbbi malzeme ve cihazların korunması amacıyla yüz okuma sistemi getirildi. Bunun üzerine Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, uygulamanın Anayasa'nın 12, 17 ve 20'nci maddelerinin yanı sıra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 8'inci maddesine aykırı olduğunu belirterek, Antalya 2'nci İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Antalya 2'nci İdare Mahkemesi, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde 'yüz tanıma' sistemiyle mesai kontrolü uygulamasının, hukuka uygun olmadığına karar verdi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA