BİNLERCE EMEKÇİ TALEPLERİNİ HAYKIRDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİNLERCE EMEKÇİ TALEPLERİNİ HAYKIRDI


 

Adana’da binlerce emekçi krize karşı KESK’in düzenlediği bölge mitinginde bir araya geldi. Mersin’den de yüzlerce emekçi mitinge katılarak taleplerini haykırdı.

Haber Merkezi

KESK’in daha önce Samsun ve İzmir’de gerçekleştirdiği krize karşı bölge mitingleri Adana ile devam etti. ‘Yoksulluğa, işsizliğe, geleceksizliğe karşı’ mitingde bir araya gelen emekçiler krizin yükünün emekçilere fatura edilmesine tepki gösterdi. Adana’nın çeşitli bölgelerinden miting alanına yürüyen emekçiler iki noktadan alana giriş yaptı. Miting alanına girişte 3 HDP üyesi gözaltına alınırken mitinge Adana, Mersin, Hatay, Maraş, Kayseri, Niğde, Antep’ten emekçiler ile KESK üyesi ihraçlar katıldı. KESK’in yanı sıra DİSK, TMMOB, Türk-İş’e bağlı TÜMTİS Sendikası, Adana Tabip Odası, Adana Barosu, Mersin Tabip Odası, HDP, CHP,  EMEP, Birleşik Haziran, Halkevleri, ESP, SYKP, TÖP-G gibi meslek örgütü ve partiler katılım gösterdi. Emekçiler hep bir ağızdan “KHK’ler gidecek biz kalacağız. Krizin faturasını kabul etmiyoruz” diyerek haykırdı. Mitingde Yener Bulut ve Ümit Durak sahne aldı. Mitingde konuşan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İrfan Doğan, AKP iktidarının 16 yıl boyunca sermayeden yana politikalar izlediğini belirterek “Bu yüzden işçilerin, emekçilerin bu krizi yaratanlara bir borcu yoktur. Tam tersine yıllardır yaşadığı kayıplardan kaynaklı alacakları vardır” dedi. 12 milyon asgari ücretlinin sesine kulak verilmesi gerektiğini dile getiren Doğan, “Asgari Ücret Komisyonu, asgari ücreti vergiden muaf, en az 2 bin 800 TL açıklamalıdır” dedi.

2019 yılı için kamu emekçilerine yapılacak olan zammın en az yüzde 30 olması gerektiğini dile getiren Doğan, 3600 ek gösterge, artan oranlı vergi diliminin sabitlenmesi, 2023 vizyon belgesi iptal edilerek tarikatlarla yapılan protokollerin iptal edilmesi, sözleşmeli, güvencesiz çalıştırmadan vazgeçilmesi taleplerini ifade etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA