“MERSİN İÇİN PROJE ÜRETİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN İÇİN PROJE ÜRETİN”


 

Yaklaş yerel seçimleri değerlendiren Baro Başkanı Yeşilboğaz adaylara seslenerek, “Kentin iş alanını genişletebilecek ve birlikte yaşama kültürünü geliştirebilecek projeler üretilmeli” dedi.

SONER AYDIN

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, kentte görev yapan basın çalışanları ile bir araya gelerek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Basının ve baronun halkın demokratik mücadelesinde önemli kurumlar olduğunu vurgulayan Yeşilboğaz, “Biz bir aileyiz. Mersin Barosu kurulduğu günden bugüne kadar adeta bir demokrasi kalesi olmuştur. Her zaman toplumun bir nebze ileriye gidebilmesi için benden önceki başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz ile diğer üyelerimiz hep birlikte mücadele ederek başta Mersin olmak üzere ülkenin hukuk ve adalet sisteminin geliştirilmesine çok önemli katkılar sunmuşlardır. Bizde açıkçası onların birer devamı olmaya çalışıyoruz, meşaleyi bir adım daha ileriye götürmeye çalışıyoruz. 13-14 Ekim'de yapılan seçimde ben ve yönetime seçilen değerli meslektaşlarımla birlikte Mersin Barosu'na gerçekten farklı bir çehre kazandırmaya çalıştık” dedi.

“ADALETE OLAN GÜVEN DÜŞTÜ”
Adalete olan güvenin yüzde 20’lere düştüğünü dile getiren, “Yeşilboğaz, “Adalete güvenin şu anda yüzde 20'lere düştüğü bir dönemde baroların, hukukçuların dimdik ayakta durması gerekiyor. Her gelen iktidarlar hukuku hep bir güç aracı olarak görüyorlar. Bu da en büyük yanılgıları oluyor. Onların bu süreçteki bu etkileri belki de hukukçuların eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Hukukçular kendi alanlarına siyasetçileri sokmasalar maalesef bu olmaz. Belki bundan sonra da başka bir iktidar gelecek ve oda farklı bir şekilde yapacak. Biz burada barolar olarak diyoruz ki, buna bir dur demenin vakti geldi. Bizler kimseyi ötekileştirmeden, hep birlikte yaşama kültürünü geliştirecek, hukuki zemini birlikte oluşturmak zorundayız. Yapmış olduğumuz açıklamaların tamamı bireysel değil toplumsaldır. Avukatlar, barolar muhaliftir. Bunu kimse inkar edemez. Ancak bizim muhalifliğimiz sadece 'istemeyiz' ile olmuyor. Biz aynı zamanda çözüm yollarını da getiriyoruz. Yapmış olduğumuz itirazlar, eleştiriler bizim gördüğümüz zarardan kaynaklanmıyor. Toplumun, bireyin uğrayacağı haksızlıklara biz parmak basmaya çalışıyoruz, bunları göz önüne getirmeye çalışıyoruz. Bizim topluma bir borcumuz var. Bu yüzden bu göreve geldik” diye konuştu.

Yaklaşan yerel seçimleri de değerlendiren Yeşilboğaz, “Baroyu her zaman siyaset üstü bir kurum olarak gördük. Herkesin siyaset yapma özgürlüğüne sahip çıktık. Her partinin Mersin için projeler üretmesi ve güzel bir seçim yarışına girmesini ümit ediyoruz. Adaylarımızdan beklediğimiz iki şey çok önemli bizim için. Seçilecek adayların projelerine bakılmasını istiyoruz. Mersin nerede, projeler nerelere götürebilir. Sundukları projeler gerçekleştirilebilecek mi? Buna bakılsın. Kentin iş alanını genişletebilecek, birlikte yaşama kültürünü geliştirebilecek projeler üretilmeli. Bu projelerin peşinde gidilsin. Mersin çok kozmopolitik bir kent. Kim seçilirse seçilsin, Mersin hep böyle kalmak zorunda. Bizim bütün talebimiz bu. Seçimler önemli. Seçim güvenliği de önemli. Halkımız hangi adaya oy verdiyse onun oyunu korumak için seçimlerde aktif rol oynayacağız. Aday bazında değil bütün partilere oy verecek vatandaşların oyuna sahip çıkacağız. Sandığa gidip oyunu özgürce kullansınlar. İstediği kişiyi seçebilsinler” şeklinde belirtti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA