MERSİN İTTİFAK DIŞI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN İTTİFAK DIŞI!


 

CHP ile İYİ Parti arasında son bir kaç gündür süren yerel seçim görüşmeleri, uzlaşmayla sonuçlandı. Görüşmelerin tıkanmasına neden olan Mersin ise kapsam dışı kaldı.

SONER AYDIN

CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimlerde işbirliği sağlandı. Tıkanan müzakerelerde önceki gün yoğun görüşme trafiği yaşandı. Bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener müzakerelere son noktayı koydu. İki liderin baş başa görüşmesinden 21 büyükşehirde işbirliği çıktı. Krize neden olan Ankara’da CHP’nin, Balıkesir’de ise İYİ Parti’nin aday çıkarmasına karar verildi. Mersin’de ise iki parti de kendi adayı ile seçime girecek. 
Böylece İYİ Parti Mersin’de yoluna mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile yoluna devam ederken, CHP’nin adayı ise sırrını koruyor.

SOSYAL MEDYADA İNFİAL YARATTI
İttifak görüşmelerinin ardından bazı haber kuruluşlarında CHP’nin Mersin’i İYİ Parti’ye bıraktığına yönelik çıkan haberler adeta infiale neden oldu. Özellikle CHP’li seçmenler sosyal medya üzerinden ağır eleştirilerde bulundu. Haberin kısa sürede yayılmasının üzerine CHP Mersin İl Örgütü’nden partililere SMS ile ulaşıldı. İl Başkanlığı’ndan gelen mesajda, “Görüşmeler sonuçlanmıştır. Partimiz Mersin’de kendi adaylarıyla seçime girecek ve elbette kazanacaktır. Örgütümüze hayırlı olsun” ifadeleri kullandı. 

“CHP KENDİ ADAYINI ÇIKARTACAK”
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de, gece saatlerinde sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Partimizin ittifak görüşmeleri sonucunda Mersin'de aday çıkarmayacağına yönelik bir haber kanalında yayınlanan haber gerçeği yansıtmamaktadır. Partimizin yetkili makamları Mersin'de başka bir adayın destekleneceğine yönelik bir açıklamada bulunmamıştır. CHP kendi adayını çıkartacak, Mersin'i hak ettiği yönetime de kavuşturacak, sosyal demokrat belediyeciliğiyle de tüm Türkiye'ye örnek olacaktır” dedi.

“MERSİN'DE KAZANAN HALKÇI, ÜRETKEN, SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK OLACAK”
Yine CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, sosyal medya hesabından “Değerli örgütüm; yalan yanlış haberlere itibar etmeyin, mersin verilmedi, verilmeyecek” derken, bir başka CHP’li vekil Cengiz Gökçel de, “Parti çıkarlarını bir yana bırakarak, ülkenin ve demokrasinin geleceğini gözeten bir anlayışla yürütülen Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmeleri sonuçlanmıştır. Pek çok kez belirtildiği üzere, her iki parti Mersin'de kendi adaylarıyla seçime girecek ve Mersin'de kazanan halkçı, üretken, sosyal demokrat belediyecilik olacaktır. Bunun dışındaki yorum ve dedikoduların dikkate alınmamasında yarar vardır” dedi.
İl yönetiminin ve milletvekillerinin açıklamalarının üzerine tepkiler bir nebze de olsa dindi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA