“ONURLU BİR DAVRANIŞ GÖSTERİP İSTİFA EDECEK MİSİNİZ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ONURLU BİR DAVRANIŞ GÖSTERİP İSTİFA EDECEK MİSİNİZ?


 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, ülkemizde tren kazalarının sıkça yaşanması ve Ankara- Yenimahalle’de meydana gelen tren kazası ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.

Haber Merkezi 

 CHP’li Başarır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yazılı olarak yanıtlamasını istediği önergesinde; “Bundan önceki tren kazalarında, ilgili bakanlar üzerlerine sorumluluk almayıp istifa etmemelerine karşın, siz bugün bir ilki gerçekleştirip, meydana gelen tren kazası sonucu onurlu bir davranış göstererek istifa edecek misiniz?” sorusunu yöneltti.

“BU SORULAR YANIT BEKLİYOR”
AKP Hükümetleri döneminde sıkça tren kazalarının meydana geldiğini hatırlatan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır yazılı soru önergesinde; “AKP Hükümetleri döneminde birçok tren kazası meydana gelmiş, ancak hiçbir zaman ne kurumun başındaki bakanlar ne de üst düzey yöneticileri kendilerini sorumlu tutup istifa etmemişlerdir.
22 Temmuz 2004’de Sakarya- Pamukova’da , 27 Ocak 2008 ‘de Kütahya yakınlarında, 27 Ağustos 2009 ‘da Bilecik- Bozüyük’te, 8 Temmuz 2018 ‘de Çorlu’da tren kazaları meydana gelmiştir. Gerçekleşen tüm kazalarda 100’e yakın vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yüzlerce vatandaşımız da yaralanmıştır.
Bugün de Ankara- Yenimahalle’de Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren'in, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda kontrol lokomotifine çarpması sonucu tren kazası meydana gelmiş; edinilen bilgilere göre 7 kişi hayatını kaybetmiş ve 46 kişi de yaralanmıştır” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:
Bundan önceki tren kazalarında, ilgili bakanlar üzerlerine sorumluluk almayıp istifa etmemelerine karşın, siz bugün bir ilki gerçekleştirip, meydana gelen tren kazası sonucu onurlu bir davranış göstererek istifa edecek misiniz?
Ulaştırmadan sorumlu bakanların görevleri, her kaza sonucu olay yerine gidip, yayın yasağı koyup, ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da şifa dilemek midir?” sorularına yanıt istedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA