ADD: “TÜRKİYE SAHİPSİZ DEĞİLDİR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ADD: “TÜRKİYE SAHİPSİZ DEĞİLDİR!”


 

ADD Mersin Şubesi, genel merkezle eş zamanlı olarak “Türkiye Sahipsiz Değildir” başlıklı açıklama yaptı.

GİZEM EKİCİ

Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi (ADD) Atatürk Parkı içerisindeki Saat Kulesi önünde bir araya geldi. Genel merkezle eş zamanlı olarak gerçekleştirilen açıklamaya siyasi parti temsilcileri ve belediye başkan aday adayları destek verdi. Dernek adına açıklamayı gerçekleştiren Başkan Sacide Uğurlu, ADD olarak, ulusal ve yerel bazda ‘Siyaseti İzleme Platformu’ oluşturacaklarını söyledi. Uğurlu, “Atatürkçü Düşünce’nin ışığından siyasilerin de yararlanmasını sağlayacağız. Ümit etmekteyiz ki böylece, yanlışlıklara geçit verilmeyecek; vekiller kendilerini seçenleri dinleyerek, Atatürk kazanımlarına yüreklice sahip çıkabileceklerdir” diye konuştu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI’NA SERT TEPKİ
Konuşmasında Diyanet İşleri Başkanı’nın 10 Kasım’da Kadir Mısıroğlu’nu ziyaretine tepki gösteren Uğurlu, “Büyük Atatürk’ün bizzat kurduğu T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı makamına atanan şahsın; Büyük Önder’in bedenen aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde; Atatürk, Cumhuriyet, vatan, millet ve insanlık düşmanı ‘püsküllüyü’ resmen ziyaret etmesi ve ‘püsküllünün’; ‘şeyhülislam hazretleri hoş geldiniz’ sözleriyle karşılanması gelinen vahim noktanın kanıtıdır. Açıkça söylüyoruz ki bu ziyaretin denk getirildiği gün ‘insani’ ve ‘tesadüfi’ olmanın ötesinde işaretler barındırmaktadır. ‘Püsküllüyü’ ziyaret, yapıldığı gün ve yapılış biçimiyle hiç kuşkusuz Atatürk Cumhuriyeti’ne açıkça bir meydan okumadır. Diyanet İşleri Başkanı, burada sadece, zavallı bir sözcü ve zavallı bir aracıdan ibarettir. Atatürk Devrimi’ne asıl meydan okuyanlar, Diyanet İşleri Başkanı’nı bu göreve atayanlar, Onu savunanlar ve püsküllüyü koruyanlardır. Atatürk Cumhuriyeti’nin başına ‘püsküllü bela’ olanlar, elbette demokrasinin de gereği olarak tarihteki yerlerini alacaklardır. Tarih; “geldikleri gibi gidenlerle” doludur. Unutulmamalıdır ki tarih, gerçek hüküm vericidir. Atatürk Cumhuriyeti ile kavgalı zihniyet, Osmanlıcılık hayalini açığa vurmuştur. Yeni Osmanlıcılık hevesiyle, bölgesel sorunları alevlendirenler ülkemizin geleceğini tehdit eden uygulamalarını da sürdürmektedir. Osmanlı Devleti’nin sonunu hazırlayan gerici eğitim sistemi, bugün siyasi iktidarın öncelikli projesidir” dedi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA