ÖĞRETMENE ŞİDDETE SENDİKALARDAN ORTAK TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖĞRETMENE ŞİDDETE SENDİKALARDAN ORTAK TEPKİ


 

Mersin’de bir araya gelen 4 eğitim sendikası, Güney Ortaokulu’nda öğretmenlerin şiddete maruz kalmasına tepki gösterdi.

Haber Merkezi 

Mersin Akdeniz İlçesi’ne bağlı Güney Ortaokulu’nda öğretmenlerin şiddete maruz kalmasına sendikalardan ortak tepki geldi. Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyelerinin destek verdiği ortak açıklamayı okuyan Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, öğretmenlerin can güvenliğinin saylanılmadığından şikayet etti.

“EĞİTİM EMEKÇİLERİNİ KORUYAN ŞİDDET YASASI ACİLEN ÇIKMALIDIR”
Öğretmenlerin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yıllardır süregelen eylem söylem ve uygulamalarında öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırmanın bedelini kendilerine uygulanan şiddetle ödediğini kaydeden Boyar, “ ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ zihniyetinden öğretmenlere şiddet uygulayan, tehdit eden, hakaret eden bir sürece evrilmiş bulunmaktayız. Artık her okulda gün geçmiyor ki eğitim çalışanlarına bir şiddet olayı yaşanmasın. Okulların güvenliğini sağlamaktan, birinci derecede sorumlu olan siyasi iktidar ve Milli Eğitim Bakanlığı, bu tür şiddet olayları karşısında kayıtsız kalmakta, öğretmenlerimizin can güvenliğini sağlayamamaktadır. Bu durumun en son mağduru Güney Ortaokulu’nda görevli öğretmen arkadaşlarımız Fatih Uslu ve Yeter Elif Kabağıl olmuştur. Arkadaşlarımız okul içinde darp edilip, ölümle tehdit edilmiştir. Fail Karakolda tehditlerine devam etmesine rağmen, elini kolunu sallayıp çıkıp gitmesine izin verilmiştir.
Okullar canı sıkılanın güç gösterisi yapabileceği, egolarını tatmin edeceği yerler değildir.
Hükümet eğitim emekçilerini koruyan şiddet yasasını acilen çıkarmalıdır.
Şunu herkes bilmelidir ki öğretmenlerimiz bu ülke çocuklarının en iyi eğitimi alması için mücadele etmektedir. Öğretmen arkadaşlarımıza şiddet uygulayan bu insanların çocuklarını bilimle sevgiyle donatmaya devam edecektir. Biz öğretmenler öğrencilerimizi kendi çocuklarımızdan ayırt etmiyoruz. Eğitim-İş sendikası olarak arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıyı kınıyor ve arkadaşlarımızın sonuna kadar yanında olmaya devam edeceğimizi ifade ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA